Na japanskoj obali pronađena misteriozna kugla, policija ogradila područje

Na japanskoj obali pronađena je ogromna metalna kugla, koja je zbunila stanovništvo i pokrenula niz akcija vlasti. Zasad se još ne zna o čemu se točno radi, na to pitanje nemaju odgovor ni policija ni specijalistički tim za eksplozivna sredstva, koji su odmah poslani na mjesto događaja.

Ono što se zna jest da je ovaj misteriozni objekt šupalj i da ne predstavlja prijetnju. Mnogi pretpostavljaju da se radi o nekoj vrsti plutače, prenosi Index.

Japanska televizija NHK objavila je snimku na kojoj se vidi kako dvoje službenika na obali grada Hamamatsua pregledavaju kuglu promjera oko 1.5 metara. Prvi ju je uočio mještanin, koji je odmah obavijestio policiju. Vlasti su ogradile područje i napravile rendgensku snimku, koja je otkrila samo da objekt ne predstavlja opasnost za javnost.

Lokalne vlasti priopćile su da će uskoro ukloniti taj objekt. Ovakva misteriozna kugla u nekim drugim okolnostima vjerojatno ne bi izazvala paniku, no Japan je danas, nepovezano s ovim događajem, izrazio zabrinutost zbog navodnih kineskih špijunskih balona koji su uočeni nad njegovim teritorijem u najmanje tri navrata od 2019. godine. Peking negira tvrdnje o špijunaži.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...