Na karnevalu u Rijeci pijanac lakše udario gledatelja

Na jučerašnje održanom javnom okupljanju kulturno-zabavnog karaktera-Riječki karneval 2023. – Međunarodna karnevalska povorka, sudjelovalo je gotovo pedeset tisuća posjetitelja i sudionika. Tijekom ove jubilarne 40. karnevalske povorke nije bilo značajnijih narušavanja javnog reda i mira.

– Policijski službenici su priveli hrvatskog državljanina koji je tijekom manifestacije lakše udario gledatelja. Testiranjem mu je utvrđena koncentracija od 1,6 promila alkohola i po završetku postupanja je 41-godišnjak prekršajno sankcioniran prema odredbama Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, priopćava PU primorsko-goranska.

Uz navedeno, u dva prometna događaja su sudjelovala alegorijska kola. Naime, u prvom je navedeno vozilo s kotačem ozlijedilo maloljetnu osobu kojoj je pružena medicinska pomoć u KBC Rijeka i utvrđena joj je teška tjelesna ozljeda, dok je u drugom događaju pak vozač alegorijskih kola udario u službeno vozilo MUP-a i prouzročio materijalnu štetu.

Za vrijeme javnog okupljanja zabilježena su počinjenja dvije drske krađe, a i evidentirana tri protupravna upravljanja bespilotnim letjelicama. Nakon okončanja okupljanja, u 23 sata su otvorene prometnice u središtu Rijeke na kojima je do tada bilo zabranjeno prometovanje.

Policijska uprava primorsko-goranska zahvaljuje se građanima i posjetiteljima što je ovaj događaj protekao u povoljnom stanju javnog reda i mira.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...