Načelnik Vira o tučnjavi: “Predsjednik Vijeća se zaigrao, misli da s općinskim novcem može častiti obitelj”

Za sinoćnje maškarano ludilo nisu bile zaslužne vesele karnevalske grupe, već tamošnji političari i općinski dužnosnici.

Više o tarapani zbog koje je na kraju na teren morala izaći interventna jedinica policije, ispričao nam je Marino Radović, načelnik Vira.

Bio sam prisutan na jučerašnjoj manifestaciji Virskih maškara. Sve je započelo kada je predsjednik Općinskog vijeća Josip Bašić sa svojim bratom Lukom odbio platiti račun za popijeno piće. Bacio ga je u lice zamjeniku direktora Vir turizma Mati Čulini i konobaru, pljuvao je i koristio svakakve pogrdne izraze. Predsjednik Vijeća i brat krenuli su prema konobarima i Mati Čulini i u toj nekakvoj gunguli, brat od Josipa Bašića dobio je udarac. Kako bi spriječili daljnji nered, reagirali su zaštitari Vir zaštite koji su osiguravali događaj te su ih udaljili, priča nam Radović.

Iza svega stoji politička arogancija onih koji smatraju da javne ovlasti podrazumijevaju i neograničeno trošenje javnog novca.

Dok se čekala policija, Josip Bašić vrijeđao je i omalovažavao ljude. On misli da kao predsjednik Vijeća može koristiti reprezentaciju i piti piće sa svojim bratom. Zna se zašto se ona koristi. I ja kao načelnik imam pravo na reprezentaciju, ali je ne koristim da pijem kavu sa svojom ženom i djetetom, već s poslovnim suradnicima. Predsjednik se malo zaigrao i misli da može častiti sebe i svoju obitelj s općinskim novcem, kazuje načelnik.

Tu nije bio kraj manifestaciji sile.

Nakon svega, njihov prvi rođak Ante Bašić, inače predsjednik općinskog HDZ-a, dolazi do direktora Vir zaštite koji je sjedio samnom za stolom. Počeo ga je ispitivati o događaju, a direktor se odmaknuo četiri, pet metara od nas, bio je okrenut leđima, a Bašić ga je udario i čovjek se srušio na pod. To je bilo stvarno brutalno. Došla je na kraju interventna i koliko imam informacije neki su sudionici pritvoreni, neki su još na ispitivanju, potvrđuje nam načelnik.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...