Nastup Turističke zajednice Zadarske županije na sajmu BIT u Milanu; Kadija: “Očekujemo još više Talijana ove sezone”

Turistička zajednica Zadarske županije je kao suizlagač u okviru štanda Hrvatske turističke zajednice predstavila ponudu Zadarske županije na međunarodnom sajmu turizma Borsa Internazionale del Turisimo (BIT), a koji se održava u Milanu od 12. do 14. veljače 2023. godine.

Na hrvatskom izložbenom prostoru svoju ponudu pored Turističke zajednice Zadarske županije predstavljaju i turističke zajednice Kvarnera, Ličko-senjske, i Šibensko-kninske županije, kao i turističke zajednice gradova Opatija i Rab. Uz brojne posjetitelje i partnere štand Hrvatske turističke zajednice posjetio je i generalni konzul RH u Milanu Stjepan Ribić.

Turistički sajam BIT orijentiran je na poslovnu, no također je otvoren i za široku publiku, te svake godine bilježi oko 80 tisuća posjetitelja i predstavlja najvažnije međunarodno turističko događanje u sjevernoj Italiji.

O značaju ovog sajma govori podatak kako se na njemu predstavlja više od tisuću izlagača iz preko 50 zemalja među kojima su turističke organizacije, udruge, turoperatori, agencije, aviokompanije i dr.

Brojni posjetitelji dijela štanda na kojem je svoju ponudu izložila Zadarska županija raspitivali su se o načinu dolaska, povezanosti s otocima, te trajektnim vezama. Pored toga, posjetitelje je u kontaktu s informatorima jako zanimala naša priroda, a osobito otoci, zatim turistička naselja za obitelji, kampovi sa sadržajima, hrana i vino, i sl. Također su izražavali veliko zadovoljstvo ulaskom Republike Hrvatske u Schengen, kao i uvođenjem eura kao službene valute, a što im uvelike olakšava snalaženje u našoj zemlji.

Istaknimo još kako je u okviru nastupa održan sastanak s predstavnicima utjecajne medijske kuće Condé Nast, a kao uvertira za eno-gastro prezentaciju koju će u njihovom prostoru, TZ Zadarske županije organizirati 30. ožujka 2023. Točnije, prezentacija eno-gastronomskih mogućnosti Zadarske županije održat će se u prostoru kultnog gastročasopisa La Cucina Italiana, iz portfelja medijske kućeCondé Nast.

Bit će to još jedna sjajna prigoda za motiviranje  Talijana, poslovičnih ljubitelja dobre hrane i kapljice za dolazak u Zadarsku županiju.

 

– Jako smo zadovoljni interesom koji su Talijani, naši susjedi i važni gosti, na ovom sajmu pokazali za posjet Zadarskoj županiji i očekujemo njihove povećane dolaske tijekom sezone 2023. jer su kako je poznato, između ostalog veliki zaljubljenici u naše more i otoke, izjavila je direktorica Turističke zajednice Zadarske županije Mihaela Kadija.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...