Navijači sa Juga poručuju Gunjeviću: “Prestanite se igrati sa KK Zadrom i počnite raditi svoj posao”

Anonimna skupina koja se potpisala s “Navijači sa Juga” poslala je svoje reagiranje, naslovnjeno “Kud dalje plovi ovaj brod”, na nedavne izjave direktora KK Zadra Davida Gunjevića, izrečene na konferenciji za medije.

Njihovo priopćenje donosimo u cijelosti:

“Očekivana je bila reakcija direktora kluba i njegovih poklonika koji i dalje KK Zadar doživljavaju kao igračku budući rade ili misle da rade posao oko kluba koji prije nikad nisu mogli ni zamisliti.

Toliko patetike u objavama, žaljenja i igranja na emocije viđeno je jedino u celebrity razvodima poput onog između Angeline Jolie i Brad Pitta.

Pa da ne skrenemo s kursa, postavljamo opet pitanja na koja direktor Gunjević nikad nije ni dao konkretne odgovore:

– koliki je budžet KK Zadra, jer se cifra, koja se prvotno spominjala i ona zbog koje direktor Gunjević svakodnevno pohodi urede u poglavarstvu kao vjernici u Međugorju, uvelike razlikuju

– Je li posljednji čin kojim se najavljuje rezanje i raskidanje ugovora odigran planski budući su otprije znali da obveze neće i ne mogu izvršiti pa su n akrilima dobrih rezultata i rada trenera Jusupa i ekipe, “zavlačili” igrače da bi sad odjednom donijeli odluku o “drastičnim mjerama” nakon što je praktički osiguran ostanak u ABA ligi, a otpuštanje igrača i osipanje kadra će biti jako dobar alibi za eventualni neuspjeh u prvenstvu, kupu Krešimira Ćosića?

– direktor kao i njegova svita koja svim silama nastoje dati do znanja da je u klubu situacija po pitanju morala i zajedništva nikad viđena, izazivaju podsmijeh i ruganje što KK Zadar to ne zaslužuje jer je klub institucija iznad svih njih

– zašto se još uvijek nije izašlo sa konkretnim podacima o sponzorskim ugovorima za koje je zaslužan direktor Gunjević budući da je njegov primarni zadatak pri dolasku u klub bilo poslovanje kluba, pokretanje marketinškog odjela i niz drugih akcija koje se tiču kluba i njegovog djelovanja kao poslovnog subjekta jer nije doveden da bi se slikao, objavljivao pr članke ili se bavio strukom.
Koliki je iznos onih famozni 5% od sponzorskih ugovora kojih se direktor “odriče i poklanja klubu”?
U ovom prvom nema nikakvog radnog iskustva pa nas ni ne čudi da neuspješno obavlja svoj posao, a po pitanju “košarkaškog iskustva” nije vrijedno spomena.

– Nakon prozivanja grada, pročelništva, gradonačelnika i upornog zapomaganja zbog prijeko potrebnih sredstava, sad se odjednom okrenuo istima tražeći pomoć.
Odjednom je bivša “struja” koja ga je dovela postala nepovoljna a on se odlučio skrivati iza sposobnosti članova NO, Martinovića i Kljajića koji za razliku od njega imaju ogromno radno iskustvo te bi trebali obavljati njegov posao dok će on i dalje prešetavati svoja odijela po dvorani

– kad smo već kod struje, najavljeno je rezanje troškova po pitanju struje, grijanja i ostalih troškova pa nas zanima na što je to točno mislio ako se zna da iste troškove podmiruje ŠC Višnjik te je cijena režija i navedenih troškova inače uračunata u cijenu koju KK Zadar plaća za korištenje dvorane.
Možda je mislio na dvoranu Jazine koja trenutno izgleda poput dvorana u područjima pogođenim ratnim sukobima

Prestanite više mazati oči javnosti i igrati na emocije onih koji ne shvaćaju cijelu situaciju pa vas na svaki vaš poklik kontra “nevidljivih neprijatelja i mrzitelja kluba” bezuvjetno podržavajući ne znajući da i prodajete maglu.

Ako se osvrnemo na zajedništvo i podršku, nedavno je klubu izrečena kazna od 5000 eura i zatvaranjem, “naše” tribine pa evo onda neka se sad pokaže ta solidarnost pa neka ta vojska navijača uplati od 3,5 do 15 eura kako bi se skupilo za plaćanje kazne.

Mi ćemo dati, a vi nam javite kad skupite ostatak.

Prestanite se igrati sa KK Zadrom i počnite raditi svoj posao, pravi posao u kojem se traži zasukanje rukava i bavljenje svim onim obavezama koje direktor ima u bilo kojoj firmi tako i u KK Zadru koje je poslovni subjekt a ne amaterska udruga.

Ako niste sposobni za to, priznajte i odstupite jednom za sva vremena jer se klub new vodi objavljujući poruke podrške treneru preko medija, hashtagovima ili izradom nižerazrednih videa.
Gdje je nestalo ono “brainstormanje, headhunting, hypovi” i hrpa ostalih sr… koja lijepo zvuče samo na papiru nekog seminara, a u praksi se ne znaju primijeniti

I zato, Zadre izdrži jer su trener, stručni stožer i igrači već su izigrani

Navijači zauvijek”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...