OTP banka pod napadom varalica, šalju mailove pretvarajući se da su poslovnica, pazite se!

Važnu obavijest klijentima o novom obliku prevare u kojem se građane obmanjuje s ciljem da se prevaranti domognu korisnikovih podataka za prijavu u internetsko bankarstvo objavila je OTP banka.

Kako navode, u tijeku je kampanja slanja poruka elektroničke pošte u ime OTP banke koje sadrže poveznicu na lažnu stranicu internet bankarstva OTP banke.

– Poruke koje napadači šalju dolaze s @otp-hrvatska.com domene, dok OTP banka svoje legitimne poruke šalje s @otpbanka.hr domene, navodi se. – Pomoću poruke napadač nastoji navesti korisnika internet bankarstva da unese svoje podatke za prijavu na lažnoj stranici internet bankarstva te se tako domogne korisnikovih podataka za prijavu u uslugu internet bankarstva. Ako primite takvu ili sličnu poruku, obrišite je bez korištenja poveznica iz poruke i molimo vas, ako nas već niste obavijestili o primitku poruke, da je proslijedite na [email protected], objavila je banka.

Podsjećaju da banka od svojih klijenata neće nikada tražiti da putem e-pošte upisuju osjetljive podatke kao što su PIN, lozinke, kôd za prijavu (one time password – OTP) ili kôd za autorizaciju transakcija (MAC), prenosi Danas.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...