Počela obnova kultne skakaonice, Bušić: “Bit će sigurna, a u potpunosti mijenjamo legendarnu desetku, peticu i trojku”

Započeli su radovi na obnovi kultne skakaonice na Kolovarama koja datira iz 1957. godine.

Prijetili su joj udari vjetra, valova, nagrizanje morske soli i stalna izloženost suncu.

Možda iza sebe nema značajnu povijesnu ili kulturnu vrijednost, ali svakako je smatramo nematerijalnim dobrom u kojeg su život utkali upravo stanovnici Zadra. Malo tko sparne ljetne dane ovdje nije iskoristio za skok u rashlađeno more, a predvečerja obojena crvenom bojom za druženje kraj bazena.

Već ovoga ljeta gledat ćemo je u novom ruhu, doznajemo od Dine Bušić, pročelnice Odjela za kulturu i sport Grada Zadra.

Napokon je započela sanacija skakaonice koju smo najavili u prošloj godini. Prva javna nabava nam nije prošla, ali druga, hvala bogu jest, i do sljedećeg ljeta za svekupače, strastvene skakače na Kolovarama ćemo imati spremnu skakaonicu. Sama sanacija trajat će tri mjeseca, kroz drugi, treći i četvrti mjesec. Tako smo raspisali u javnom nabavi s obzirom na jugo ili neko lošije vrijeme… Vrijednost je 820 tisuća kuna, izvodi je tvrtka Amar d.o.o. iz Samobora, a projekt je načinila tvrtka Geoexperta. Napravili smo cijeli niz predradnji i ispitivanja i nadzemnog i podzemnog stanja skakaonice te ćemo je ovim projektom učiniti kompletno sigurnom za sve naše skakače i kupače na otvorenom plivalištu Kolovare. Veselimo se ovom projektu koji je ugovoren prošle godine i sada ga imamo priliku provesti tijekom ove godine, kaže nam Bušić.

Saznajemo i o kakvoj se sanaciji radi.

U potpunosti će se zamijeniti poprečni dijelovi, ova naša legendarna desetka, petica i trojka. Zatim će se ojačati i nadzemni i podzemni dio cijele konstrukcije. Zapravo, taj statički dio će biti potpuno osiguran, poprečni dijelovi zamijenjeni, a to uključuje sanaciju i same podloge i onog mostića kojim se prilazi samoj skakaonici. Mogu najaviti da će se nakon toga u potpunosti zamijeniti ovaj južni dio bazena, same podloge i kamena jer su to dva vezana projekta, zaključuje Bušić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...