Početna konferencija EU projekta W.O.W. – Words Originate World: manjinski govori i jezici u multikulturnoj Europi

Grad Zadar, San Felice di Molise i NED (New European Dream) pozivaju na početnu konferenciju EU projekta W.O.W. – Words Originate World: manjinski govori i jezici u multikulturnoj Europi, koja će se održati u utorak, 7. veljače u 17 sati u multimedijalnoj dvorani Kneževe palače.

Fokus projekta je očuvanje identiteta zajednica uključenih u projekt s osobitim naglaskom na govorne i jezične aspekte moliških Hrvata i Arbanasa (Arbërshë) u Moliseu (IT) i zadarskih Arbanasa (HR).

Cilj projekta W.O.W. u kojemu su partneri gradovi San Felice di Molise i Grad Zadar, a koji se financira sredstvima Europske unije,  je stvaranje suradnje među zajednicama, kroz koju će se iznaći praktična rješenja za očuvanje, unapređenje i valorizaciju govora i jezika koji rapidno izumiru, počevši od onih prisutnih u zemljama partnerima projekta: hrvatsko-moliški i arbërshë u Italiji te arbanaški u Hrvatskoj, a sve u cilju izrade protokola zaštite, integracije i kulturnog unapređenja koji može vrijediti za svaki drugi sličan slučaj.

Pozdravne riječi, te detalje o projektnim ciljevima, aktivnostima i ciljnim skupinama zainteresiranima će uputiti:

– Branko  Dukić, gradonačelnik Grada Zadra

– Corrado Zara, gradonačelnik San Felice di Molise

– Dina Bušić, pročelnica UO za kulturu i sport Grada Zadra

– Luigia Caponi, New European Dream.

Projekt W.O.W. dio je Programa za građane, jednakost, prava i vrijednosti (Citizens, Equality, Rights and Values Programme – CERV) koji je odobren kroz Poziv na dostavu prijedloga za bratimljenje gradova i mreže gradova.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...