Poskupljuju neka pomagala na Osnovnoj listi HZZO-a

HZZO je izvijestio u utorak kako kontinuirano obrađuju veliki broj zahtjeva za povećanjem cijena pomagala te da su prihvaćeni usuglašeni prijedlozi za povećanje cijena dijela zahtjeva koji se odnose na pomagala za urogenitalni sustav i kretanje na Osnovnoj listi, javljaju agencije.

Upravno vijeće HZZO-a prihvatilo je odluku o daljnjem financiranju rada doktora medicine bez specijalizacije u cilju zapošljavanja što većeg broja doktora medicine.

O tome je donesena dopunama odluke te je u prijedlogu dodatka liste prvenstva uvršteno šest kandidata, stoji u priopćenju HZZO-a.

Nakon provedenog natječaja, ugovorne ustanove sklopit će ugovore o radu s odabranim kandidatima a HZZO u najkraćem roku sklopiti ugovore o financiranju.

HZZO je osigurao sredstva za potrebe organiziranja dežurstva dodatnog medicinskog tima za provođenje zračnog medicinskog prijevoza na području Dubrovačko-neretvanske županije te za organiziranje dodatne prijavno dojavne jedinice pri Zavodu za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije, za razdoblje od 1. siječnja do 31. prosinca.

Na sjednici je prihvaćeno provođenje protokola prve faze reorganiziranog Nacionalnog preventivnog programa ranog otkrivanja raka vrata maternice, koja će na početku primjene obuhvatiti osiguranice određenih dobnih skupina s područja Virovitičko-podravske županije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...