Premijer Plenković u Vukovaru: “HDZ nikome nije dužan ni centa”

Predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković poručio je iz Vukovara na obilježavanju 33.godišnjice stranke da ni jedna sredina u Hrvatskoj nije dobila veću potporu vlade i njezinih resora nego što je to Vukovar i da će tako biti i dalje.

“To radimo iz  poštovanja prema onima koji su dali najviše za Hrvatsku, hrvatskim braniteljima ali dajemo i današnjem Vukovaru i Vukovaru budućnosti”, rekao je Plenković u govoru na svečanosti.

Istaknuo je brojna postignuća u proteklih sedam godina kao i brojne teškoća s kojima se Vlada suočavala u tom razdoblju, od korone do rata u Ukrajini i poskupljenja energenata i  poručio da je Vlada pomogla svima, od gospodarstva do građana.

Posebice značajnim uspjehom označio je ulazak Hrvatske u euro i schengensku zonu te završetak gradnje Pelješkog mosta i ponovio da Vlada vodi računa o ravnomjernom razvoju svih krajeva Hrvatske.

Istaknuo je i da je HDZ danas stranka koja je potpuno konsolidirana i čije je poslovanje trenasparentno, “bez centa duga prema ikome, uvjerena da čini dobro za Hrvatsku te da će tako nastaviti i dalje.”

“Dovoljno smo snažni da možemo izgurati sve projekte koje zamislimo. Našim djelovanjem Hrvatska je i došla u jak međunarodni položaj. Dovoljno smo snažni da međunarodnim položajem pomažemo i Hrvatima u BiH i Srbiji. Te stvari se vide. Žigmanov je ministar, a Bojana Krišto je predsjednica Vlade u BiH”,  istaknuo je Plenković.

Medved: Mi smo kao generacija ostvarili sve ključne i važne projekte

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved ocijenio je da je HDZ danas točno tamo gdje je stranku pozicionirao prvi predsjednik Tuđman.

“Sve one ključne i važne projekte mi smo kao generacija ostvarili”, poručio je Medved i ponovio da je Vlada uvijek usmjerena prema Vukovaru, posebice kada je u pitanju pronalazak nestalih osoba iz Domovinskog rata.

Predsjednik vukovarsko-srijemskog HDZ-a, ministar obrane Mario Banožić pozvao je članove na zajedništvo, poručviši kako je HDZ stranka na koju će mnogi pokušati utjecati, ali im to neće poći za rukom s obzirom na vjernost koju stranci pokazuju članovi njezini članovi.

Predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a, saborski zastupnik Josip Šarić najavio je kako će na idućim lokalnim izborima HDZ imati gradonačelnika Vukovara.

“Danas dvojica vukovarskih smušenjaka Penava i Pavliček ne glasuju i ne daju podršku Ukrajini. Rekao sam u Saboru da svi mi možemo naći razloga da ne damo potporu, ali njih dvojica koja dolaze iz Vukovara, koji je toliko učinio za Hrvatsku, za to nisu imali opravdanja. rekao je Šarić.

Predsjednik vukovarskog HDZ-a, zastupnik Nikola Mažar ocijenio je  da HDZ najveća politička obitelj u Hrvatskoj. Misleći na vukovarskog gradonačenika Ivana Penavu, Mažar je ocijenio žalosnim da gradonačelnik grada koji je 1991. sravljen sa zemljom, u Hrvatskom saboru glasuje protiv podrške Ukrajini i obuke ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj.

Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić rekao je da je HDZ uvijek dosad bio pobjednik u toj  županiji i nema razloga da to ne bude i u budućim vremenima.  “Čekaju nas velike utakmice u koijma ne smijemo zakazati i nećemo”, poručio je.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...