Prikupljanje uzoraka maslinovog ulja manifestaciju Dani maslina otoka Ugljana

Organizatori pozivaju maslinare i ljubitelje maslina i maslinovog ulja da se uključe u 10. Dane maslina otoka Ugljana i prijave svoja ulja za ocjenjivanje. Manifestacija će se održati 17. lipnja 2023. u mjestu Ugljan.

Potrebna količina za ocjenjivanje je 2 x 0,25 l maslinovog ulja u staklenim tamnim bocama (zelene ili smeđe). Boce možete unaprijed preuzeti u uredima Turističkih zajednica otoka Ugljana. A prijaviti se mogu ulja iz cijele Hrvatske.

Ocjenjivat će se kemijski i senzorski parametri (organoleptika), a analizu će obaviti Udruga „Olea“, Zadar – stručni ocjenjivači osposobljeni za kušanje maslinovog ulja.

Prvih 40 prijavljenih ulja oslobođeni su plaćanja participacije, a ostali prijavljeni plaćaju 20,00 eura po uzorku. U cijenu je uključen trošak kemijske i organoleptičke analize. Tokom manifestacije možete sudjelovati na predavanju stručnjaka na temu maslinarstva/uljarstva, u vođenoj stručnoj degustaciji maslinovih ulja, sajmu otočnih proizvoda te uživati u domaćim jelima. Najboljim maslinarima dodijeliti će se nagrade i prizmanja.

Uzorak ulja, prijavnica i uplata dostavlja se u ured TZO Preko, TZO Kali, TZO Kukljica i TIC Ugljan radnim danom od 8 do 14 sati do 01.03.2023.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...