Prometni redar: Na Platku gotovo uvijek divljaju vozači BMW-a

Općina Čavle ovih dana očekuje izvješće policije kako bi postupila prema prekršitelju odluke o komunalnom redu Općine Čavle, a riječ je o BMW-u koji je driftao na skijalištu Platak što je prethodilo premlaćivanju HGSS-ovca i čovjeka koji mu je pokušao pomoći, piše Index.

Izvješće je na adresu Općine Čavle poslano poštom, a s obzirom na to da pošta putuje iz Rijeke u Čavle, izvješće očekuju kroz nekoliko dana. Platak spada u javnu zelenu površinu, pa je ovo riječ o protupravnom korištenju javne zelene površine.

“Mi postupamo prema izvješću policije kada se radnja dogodi na našem terenu, odnosno kada se krši naša odluka o komunalnom redu. Prema našoj odluci o komunalnom redu, zabranjeno je voziti i parkirati prijevozna sredstva na takvim površinama, a zabrana se ne odnosi na interventna vozila, vozila održavanja i vozila Goranskog sportskog centra”, kaže komunalni prometni redar Općine Čavle Danijel Mavrinac.

Kazna od 500 do dvije tisuće kuna

Prema toj odluci, vozač vozila, u ovom slučaju BMW-a bit će sankcioniran novčanom kaznom u rasponu od 500 do dvije tisuće kuna, odnosno 66.40 do 265.60 eura.

“Novčane kazne su takve kakve jesu i određene su prekršajnim zakonom te na njih ne možemo utjecati. Posljedice događaja nisu vezane uz ove kazne, nego uz druge propise”, dodaje Mavrinac.

“Gotovo uvijek su to vozači BMW-a”

Ističe da osobno smatra da bi trebalo ograničiti pristup skijalištu jer komunalno redarstvo može djelovati samo kada se nešto dogodi.

“Preventivno bismo mogli djelovati samo da je stalno tamo jedan čovjek, a to je gotovo pa nemoguće. Nadam se da će ovaj nemili događaj nešto pokrenuti, pa da će se poduzeti radnje kako se ovakva nedjela ne bi ponavljala”,  kaže Mavrinac i dodaje da je zanimljivo da je u tih 15-ak sličnih slučajeva automobila koji su zapeli u snijegu na Platku gotovo uvijek bilo riječ o BMW-ima.

“Tek jednom je to bila Lada, i jednom Audi”, kazao je Mavrinac.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...