Skupljeno je 2,4 milijuna eura za Lavu. Malena će dobiti svoj lijek

Roditelji malene Lave pokrenuli su humanitarnu akciju “Za ratnicu Lavu – za Lavin prvi korak” kako bi prikupili gotovo dva i pol milijuna eura za lijek kojim bi, nadaju se, Lava mogla samostalno hodati. I uspjeli su! Nova je skupljen, a malena Lava koja boluje od spinalne mišićne atrofije tako je dobila mogućnost za izlječenje.

Kako nam je potvrdila njezina mama, novci su skupljeni, a oni su van sebe od sreće.

Lijek Zolgensma, jedan je od najskupljih na svijetu. Ima ga i Hrvatska, ali Lava ga ne može dobiti. Nije kandidat i nigdje u svijetu ne postoji dvojna terapija.

“Gotovo sam pa sigurna da je Zolgensma upravo ono što njoj treba”, kazala je Lavina mama Petra Petrušić u razgovoru za RTL Danas prije mjesec dana.

Ovaj lijek će sada maloj ratnici omogućiti da možda jednoga dana napravi svoje prve korake.

Još je jednoj djevojčici potrebna pomoć. Malena Lorena koja također boluje od spinalne mišićne atrofije. Njezina majka pokrenula je humanitarnu akciju kojom prikuplja sredstva za lijek Risdiplam. Za godinu dana liječenja je potrebno 150.000 eura. Tim lijekom bi se zaustavila daljnja progresija bolesti.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, X, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...