Slovensko kulturno društvo Lipa Zadar u petak u Gradskoj knjižnici organizira proslavu Prešernovog dana

Slovensko kulturno društvo Lipa Zadar poziva članove i prijatelje na redovnu godišnju skupštinu i proslavu slovenskog kulturnog praznika Prešernov dan u petak 10.veljače 2023. u 18.00 sati u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar. Tema ovogodišnje skupštine je kultura nas povezuje.

O značaju Slovenskog kulturnog dana progovorit će Dr. Barbara Riman, predsjednica Saveza slovenskih društava RH. U kulturnom dijelu programa nastupit će Ansambel ARS CANTABILE, s  umjetničkom voditeljicom prof. Nadaom Smoljan.

Recital vlastite poezije izvesti će Marija Ivoš i Zorica Buljanović. Prešernove stihove reciitirat će Tatjana Bajlo i Sara Mastnak. Iz Šibenika dolazi pjesnikinja Mojca Baresa- članica nekdašnjeg SKD Dr. France Prešeren.

Za druženje i domjenak pobrinut će se članice i članovi Lipe Zadar. Pridružite se i potrudit ćemo se da slavlje protekne uspješno i u dobrom raspoloženju, poručuju iz kulturnog društva Lipa.

Organizacija: Slovensko kulturno društvo »Lipa« Zadar, uz potporu Urada Vlade R Slovenije za Slovence u zamejstvu i po svijetu, Savjeta za nacionalne manjine R Hrvatske, Predstavnika Slovenske nacionalne manjine za Grad Zadar i Zadarske županije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...