Što zapravo znači ŠČ? Mrle i Prlja iz Leta 3 otkrili o čemu se radi

Riječka grupa Let 3 sinoć je  na Dori odnijela pobjedu s pjesmom Mama ŠČ s kojom će predstavljati Hrvatsku na Eurosongu u Liverpoolu. Letovci  Damir Martinović Mrle i Zoran Prodanović Prlja su u intervjuu za HRT otkrili što uopće znači taj tajanstveni “ŠČ”

Mrle je odgovorio na pitanje koje je svima na umu i otkrio da je riječ o najstarijem slovu abecede koja ima 63 slova.

5000 godina starije od prve nađene abecede, to je najstarija abeceda. Sada ćemo mi tu našu abecedu na Dori poslati svemirskim brodom u orbitu. Kada dođe do armagedona na zemlji, kada se smiri armagedon, raketa će se vratiti i donijeti opet prvu abecedu, rekao je.

No, misterij značenja “ŠČ” još uvijek nije u potpunosti riješen. Naime, Mrle i Prlja su u drugom intervjuu otkrili kako “ŠČ” može označavati i krvnu grupu, ali da to također može biti i uzdisaj pri orgazmu ili meditaciji. Dakle, značenje je slobodno za interpretaciju.

Njihova antiratna pjesma je, kako kažu, posvećena mnogima.

– Tema je ratna, pjesma je antiratna, nastajala je prošlo ljeto dok sam u Splitu radio jednu predstavu. Došlo je do tog ratnog momenta da napravimo ratnu operu i Mama ŠČ je jedna od pjesama iz ratne opere, rekao je Mrle.

Letovci su također otkrili da su htjeli na Dori nastupiti u uniformama, no kako one nisu dozvoljene na Eurosongu, nastupili su u stiliziranim odorama, prenosi Index.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...