Sve je spremno za povijesni Adidas Next Generation turnir u Zadru: Prva momčad u Hrvatsku dolazi već u utorak, Barcelona u srijedu

Po prvi puta u povijesti u Hrvatskoj se idućeg tjedna održava Adidas Next Generation turnir, službeni natjecateljski turnir Eurolige. Neke od najboljih mladih momčadi Europe igrat će u dvorani Krešimir Ćosić od 3. d 5. ožujka. U petak i subotu igra se po šest, dok nas u nedjelju očekuju četiri utakmice za plasman.

– Sve je spremno iz organizacijskog aspekta. Prvu momčad očekujemo već u utorak kada dolazi ANGT tim te dan iza Barcelona. Do kraja tjedna očekujemo i sve ostale ekipe. Ne možemo dočekati sam početak turnira na kojem sudjeluje i KK Zadar. Ovaj se turnir po prvi puta u povijesti događa u Hrvatskoj, kao službeni kvalifikacijski turnir Eurolige!, izjavila je Zdenka Zrilić iz tvrtke Sport Event, organizatora turnira.

Pomladak KK Zadar imat će tako prilike odmjeriti snage s klubovima Casademont Zaragoza, FC Barcelona, Maccabi Tel Aviv, Cedevita Olimpija Ljubljana, Stellazzurra Rim, Helsinki Basketball Academy te ANGT timom.

– Ovo je jedna velika pozornica za naše mlade igrače. Na Adidas Next Generation turniru igrali su neki od najboljih igrača današnjice kao što su Luka Dončić i drugi. Nadam se da ćemo pružit što bolje igre i prikazat se u dobrom svjetlu što se tiče naših mladih igrača te kluba!, izjavio je trener zadarskih juniora Roko Jurlina i dodao: – Spremni smo, imali smo dosta jakih utakmica. Igrači su dosta iskusniji nego što je to bilo na početku sezone. Vjerujem u njih!

Ulaznice za turnir mogu se kupiti na prodajnom mjestu na ŠC Višnjiku po cijeni od 5 eura za dnevnu kartu koja uključe svih šest utakmica petkom i subotom, te četiri u nedjelju.

– Velika je čast i zadovoljstvo da imamo izvrsnu suradnju s tvrtkom Sport Event koja je dovela ovaj turnir u Zadar. Ovo je još jedna velika promocija sportskog centra Višnjik. Mi smo s raznim događanjima od prethodnih godina na jednoj karti Europe. Imamo veliku priliku za razvitak sportskog turizma!, izjavio je Denis Karlović, direktor ŠC Višnjik.

Uz sam turnir, u nedjelju nas na Višnjiku očekuje i Kids’ Day na koji se u subotu ujutro na Narodnom trgu mogu prijaviti roditelj i dijete. Bit će zanimljivo vidjeti kako igraju dvije generacije zajedno.

ANGT ove sezone obilježava 20. izdanje. Na natjecanju su igrali i danas brojni uspješni igrači Eurolige i NBA poput Luke Dončića, Alberta Abaldea, Goge Bitadzea, Luigija Datomea, Vasilija Micića, Nikole Mirotića, Donatasa Motiejunasa, Darija Šarića, Miloša Teodosića, Jonasa Valanciunasa i Victora Wembanyama.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...