Tradicionalni Paški zimski karneval 2023. od 19. do 22. veljače

U organizaciji Turističke zajednica Grada Paga i Grada Paga, od 19. do 22. veljače održat će se zadnji dani tradicionalnog Paškog zimskog karnevala uz bogat kulturno-zabavni program. Izložba likovnih radova polaznika Dječjeg vrtića „Paški mališani“ i učenika OŠ „Jurja Dalmatinca“ na temu karnevala u Kneževom dvoru moći će se razgledati za vrijeme trajanja programa na glavnom gradskom trgu, a svakog dana nakon programa na trgu održat će se  maškarani tanci u II Magazinu.

U nedjelju u 16 sati po tradiciji kreće karnevalska povorka s trajektnog pristaništa do središnjeg gradskog trga gdje će se u 16.35 sati održati primopredaja vlasti i podići karnevalski barjak. Karnevalski program započet će paškim kolom u 17 sati na glavnom gradskom trgu koje će se plesat sva tri dana. Na trgu će nastupati KUD Družina iz Paga i Glazbeno društvo iz Stankovaca. Članovi Gradske glazbe Pag ove izvgodine slave 100 godišnjicu postojanja te će u nedjelju snimati stogodišnji letrat na glavnom gradskom trgu u kojem će sudjelovati svi bivši i sadašnji paški glazbari, a izvest će  i karnevalski intermezzo. Svi posjetitelji uživat će u karnevalskoj atmosferi uz fažol od ričavca.

Ponedjeljak, 20. veljače prepun je događanja za najmlađe ljubitelje karnevala. Program započinje u 17 sati, a uz animatorice klaunicu Neliu i hodačicu na štulama nastupit će djeca iz skupina Tići, Leptirići i Duga iz Dječjeg vrtića Paški mališani. Nakon toga slijedi nastup Dječjeg zbora Vijolice i učenika OŠ Jurja Dalmatinca, a članice udruge Kissa izvest će plesnu točku Volim se gibat. Slijedi podjela nagrada za najbolje literarne i likovne radove učenicima OŠ „Jurja Dalmatinca“ i polaznicima Dječjeg vrtića „Paški mališani“ te poklona za djecu sudionike karnevalske povorke i karnevalskog programa. Učenici IV i VI razreda OŠ „Jurja Dalmatinca“ organizirat će prigodnu prodaju slastica.

U utorak, 21. veljače u 17.45 sati KUD Družina izvest će pašku pučku dramu Robinju. Od 18.30 sati na programu je Pagovizija 2023., a potom slijedi Tumbula u kojoj su nagrade paški sir i janjac.  Od 20 sati, uz fritaju od ričavca, bit će podjela satiričnog lista „Baš nas briga”.

Zadnjeg dana karnevala, u srijedu u 15.30 sati, kreće pogrebna povorka od kina do glavnog gradskog trga gdje će se pročitati oporuka i nakon toga spaliti Marko na gradskom mostu.

PROGRAM

Nedjelja, 19. 02. 2023.

16.00 – Povorka s trajektnog pristaništa

16.35 – Primopredaja vlasti na Pijaci/podizanje karnevalskog barjaka

17.00 –  1. kolo

Stogodišnji letrat Gradske glazbe Pag

17.45 – 2. kolo

Nastup KUD-a „Družina“

18.30 – 3. kolo

Glazbeno društvo Stankovci

19.15 – 4. kolo

Karnevalski intermezzo Gradske glazbe Pag

20.00 – 5. kolo

*Fažol od ričavca

 

Ponedjeljak, 20. 02.2023.

*Animatori – KLAUNICA NELIA i HODAČICA NA ŠTULAMA

17.00 – 1. kolo

Nastup djece iz Dječjeg vrtića „Paški mališani“ Pag

–        Skupina Tići- Kauboji i Indijanci, plesna točka na pjesmu „Darko Indijanac“

–        Skupina Leptirići – Mornari, plesna točka na pjesmu „Mornari“

–        Skupina Duga, područni Odjel DV „Paški mališani“ / Povljana – „Životinjski bal“, pjesma uz pokret i recitacija „Maškare“

17.45 – 2. kolo

„Zapjevajmo s Vijolicama“

Nastup učenika IV razreda OŠ „Jurja Dalmatinca“

18.30 – 3. kolo

Udruga „Kissa“, plesna točka „Volim se gibat, gibat…“

Podjela nagrada za najbolje literarne i likovne radove učenicima OŠ „Jurja Dalmatinca“ i polaznicima Dječjeg vrtića „Paški mališani“

19.15 – 4. kolo

Podjela poklona za djecu sudionike karnevalske povorke i karnevalskog programa

20.00 – 5. kolo

*Prigodna prodaja karnevalskih slastica – IV i VI razred OŠ „Jurja Dalmatinca“

 

Utorak, 21. 02. 2023.

17.00 – 1. kolo

17.45 – 2. kolo

KUD „Družina“ – Robinja

18.30 – 3. kolo

Pagovizija 2023.

19.15 – 4. kolo

Tumbula

20.00 – 5. kolo

Podjela lista „Baš nas briga“

*Fritaja od ričavca

 

Srijeda, 22.02. 2023.

15.30 – Pogrebna povorka od kina

Čitanje oporuke

Užiganje Marka

·       Izložba likovnih radova polaznika Dječjeg vrtića „Paški mališani“ i učenika OŠ „Jurja Dalmatinca“ Pag na temu karnevala u Kneževom dvoru moći će se razgledati za vrijeme trajanja programa na Pijaci

 

·       Posli Pijace maškarani tanci u II Magazinu

 

ORGANIZATORI: Turistička zajednica Grada Paga i Grad Pag

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...