TRESE SE Potres u Indoneziji magnitude 5.3, u Albaniji 3.9

Poginule su najmanje četiri osobe, a nekoliko zgrada je oštećeno nakon potresa magnitude 5.3, koji je danas pogodio najistočniju regiju Indonezije, Papuu, objavila je državna agencija za katastrofe. Epicentar potresa bio je kilometar od Jayapure, glavnog grada provincije Papue, na dubini od 10 kilometara, objavila je indonezijska geofizička agencija (BMKG).

Četiri žrtve bile su u kafiću kada je u potresu urušena zgrada, priopćio je Asep Khalid, šef agencije za katastrofe Jayapure. Potres se snažno osjetio dvije do tri sekunde, što je izazvalo paniku među stanovnicima, dodao je. Neprovjerene snimke na društvenim mrežama prikazuju kako se zgrada uz luku urušila u more i da su u gradu oštećeni trgovački centar i bolnica.

Euromediteranski seizmološki centar (EMSC) zabilježio je potres magnitude 5.5. Potres u Papui bio je jedan od preko tisuću zabilježenih na tom području od siječnja ove godine, prema podacima BMKG-a. “Od 2. siječnja 2023. bilo je 1079 potresa oko Jayapure, a stanovnici su osjetili oko 132”, rekla je šefica BMKG-a, Dwikorita Karnawati.

Potres je zabilježen i u Albaniji i to u 11:57 sati magnitude 3.9. EMSC navodi da je epicentar bio na dubini od 2 kilometra te 10 kilometara udaljen od grada Librazhd-Qendera. Svjedoci navode da se potres, koji je trajao par sekundi, osjetio i u glavnom gradu zemlje, Tirani, te u Sjevernoj Makedoniji, javlja Index.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...