Turistička, ča nas Turistička varati može; Radeta: “Proračun nema veze s neodržavanjem maškara, imaju vlastite prihode”

Maškare, ča mogu maškare, u ovoj priči Turistička, ča nas Turistička varati može.

Nastavno na vijest da ove godine ključeve Grada neće preuzeti maškare, a ulice preplaviti vesele povorke, Daniel Radeta, gradski vijećnik i predsjednik Udruge privatnih iznajmljivača kazuje nam kako je objašnjenje Ante Galića da zbog neizvjesne situacije vezane uz izglasavanje gradskog proračuna za 2023. godinu i nemogućnosti dobivanja financijske potpore iz Grada Zadra, ured Turističke zajednice neće organizirati karneval, netočno.

Podcrtava kako turistička blagajna nije povezana s financijama Grada i kao takva ima dovoljno sredstava da, ukoliko želi, organizira maškare za sve sugrađane i goste koji su van sezone odlučili posjetiti naš kraj. Pogotovo jer je iza nas uspješna sezona s kojom su došli dobri financijski rezultati.

Katastrofa na što su sve spremni. Proračun nema nikakve veze s maškarama ni samim radom Turističke zajednice, jer ona ima vlastite prihode, vlastita sredstva. To su ista ona sredstva koja su prije tri dana trošili na putovanje Maria Paleke u New York. Tako da ne vidim razlog zašto bi se maškare na bilo koji način odgađale, pogotovo zato što ih nismo imali dvije godine korone. Sada je situacija normalna i fali vansezonskih događaja u gradu. S druge strane, Turistička zajednica se upravo iz ovih razloga financira iz boravišnih pristojbi, turističke članarine i obavljanja gospodarske djelatnosti, a njezina nadležnost je Ministarstvo turizma. Ne vidim razlog zašto se sada i ova situacija predbacuje na situaciju u Gradskom vijeću kada ona nema nikakve veze s tim, kaže nam Radeta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...