Tursku je od jučer pogodilo više od 450 potresa. 31 je bio jači od 5 po Richteru

Broj poginulih u dva razorna potresa koja su jučer pogodila južni dio Turske i sjeverozapadnu Siriju porastao je na više od 5000, a deseci tisuća su ozlijeđeni. Potresi su za sobom ostavili na tisuće onih koji su ostali bez krova nad glavom jer su sravnjeni sa zemljom čitavi stambeni blokovi, javlja Index.

I dalje traje ogromna akcija spašavanja. Hladno vrijeme ometa spasioce u potrazi za preživjelima. Tijekom jutra su Tursku pogodila dva nova jaka potresa – prvi je bio jakosti 5.6 po Richteru, a drugi, koji se dogodio oko 8:50, 5.7 po Richteru.

Prvi potres magnitude 7.8 dogodio se u noći po hladnom vremenu u pokrajini Kahramanmaras na jugoistoku, oko 60 kilometara zračne linije od sirijske granice. Uslijedili su deseci slabijih potresa, a prijepodne, također na jugoistoku Turske, dogodio se još jedan, magnitude 7.5.

Prema podacima EMSC-a, tijekom jučerašnjeg dana i jutros na području Turske i Sirije je zabilježeno više od 450 potresa. 31 je bio magnitude veće od 5 po Richteru, a 183 su bila jača od 4 po Richteru. Pet je imalo magnitudu 6 ili veću po Richteru.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...