Tužitelji: “Alec Baldwin nije pratio vježbe rukovanja oružjem jer je pričao na mobitel”

Američki glumac Alec Baldwin navodno nije pratio vježbe rukovanja vatrenim oružjem na snimanju filma Rust jer je u to vrijeme pričao na mobitel. Tvrde to tužitelji u Novom Meksiku, gdje se Baldwinu sudi za ubojstvo snimateljice Halyne Hutchins, prenosi Index.

Tvrde i kako Baldwin nije poduzeo potrebne sigurnosne mjere s Hannom Gutierrez-Reed, čija je dužnost bila da vodi računa o vatrenom oružju i mecima. Na sudu je utvrđeno kako je ona angažman na filmu dobila zahvaljujući Baldwinu iako je prije toga bila angažirana na snimanju samo jednog filma.

Prijeti mu pet godina zatvora?

– Baldwinovo odstupanje od pravila uzrokovalo je smrt Halyne Hutchins, poručili su tužitelji. Baldwin i Gutierrez-Reed optuženi su za ubojstvo iz nehaja. Glumac je krivicu negirao izjavivši da nije povukao obarač te je krivnju usmjerio na Gutierrez-Reed i naglasio da je bila njena dužnost pobrinuti se da je pištolj ispražnjen.

Prema posljednjim napisima u američkim medijima, Baldwin bi se mogao suočiti i s kaznom do pet godina zatvora, a obitelj ubijene Hutchins zadovoljna je podignutim optužnicama. Snimanje filma Rust ipak će se nastaviti, a Halynin suprug Matthew bit će i dalje izvršni producent i dobit će dio zarade.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...