U Muzeju antičkog stakla u Zadru otvorenje izložbe plakata Dječjeg vrtića Radost Područnog objekta Voštarnica

U petak, 17. veljače 2023. u 12 sati u Muzeju antičkog stakla u Zadru bit će otvorena zanimljiva izložbe plakata “Otkrivamo muzeje grada Zadra”.

Riječ je o izložbi iz projekta „Muzej“ Područnog objekta Voštarnica, Dječjeg vrtića Radost, Zadar.

Projekt „Muzej“ ostvaren je u Dječjem vrtiću Radost, područni objekt Voštarnica sa skupinom djece „Feralići“ – od 5 do 7 godina. Voditelj projekta je odgojiteljica savjetnica Natalija Žorž Brusić. Projekt je započeo u veljači 2021. godine, a završio u lipnju krajem iste pedagoške godine.
Cilj projekta bio je istražiti s djecom muzeje u gradu Zadru i naći odgovor na pitanje: „Zašto se nešto čuva u muzeju“. Nakon što je izrađen plakat na kojemu su bile fotografije svih muzeja djeca su samostalno birala koji muzej žele posjetiti. Nakon posjeta u vrtiću se kroz različite radionice i materijale poticalo djecu na izražavanje doživljenog. Svaki muzej vodio je u nove različite aktivnosti ovisno o onome što je kod djece izazvalo najveći interes i što su htjeli dublje istražiti. Za vrijeme projekta zajedno s djecom izrađivani su plakati pojedinog muzeja koji su sadržavali fotografije posjeta i aktivnosti djece u vrtiću, dječje likovne radove i izjave.
Na izložbi u Muzeju antičkog stakla biti će prikazani plakati koji su nastali za vrijeme projekta.
Za vrijeme trajanja izložbe bit će pripremljene radionice za djecu.
Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...