Ugašena riječka udruga koja je surađivala s odbjeglim ravnateljem sirotišta iz Konga

Marijina farma, udruga s kojom je surađivao voditelj sirotišta iz DR Konga Emmanuel Kabongo, ugašena je u ponedjeljak, doznaje iz više izvora Danas.hr. Iz sirotišta na čijem je čelu Kabongo, osmero Hrvata posvojilo je djecu.

Otkada je počeo slučaj s posvajanjem djece iz Konga, voditelj sirotišta je u bijegu. Iz njegova sirotišta u Ndoli je osmero Hrvata posvojilo djecu, nakon čega ih se tereti da su ih htjeli prokrijumčariti.

“Marijina farma” osnovana je prije nekoliko godina u Rijeci i konkretnim je projektima željela pridonijeti smanjenju siromaštva i gladi kao globalnog fenomena u današnjem svijetu, piše u opisu rada udruge. Udruga želi postati dio globalne borbe za blagostanje i promicanje socijalne uključenosti kroz edukaciju, stoji u opisu.

Emmanuel Kabongo vlasnik je male farme u gradu Lubumbashi u DR Kongu. On je ujedno i predsjednik udruge civilnog društva Association pour le soutien des initiatives de développement, koja je službeni partner Marijine farme. Zasad nije poznato zašto je udruga zatvorena.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...