Uhićen načelnik Murtera, trošio je javni novac i u zadarskom restoranu Bruschetta i Joso u Sukošanu

U novoj akciji policije i Uskoka na Murteru su uhićene dvije osobe.

Uhićeni su načelnik Murtera Toni Turčinov i jedan poduzetnik.

Uhićenje Turčinova potvrdio je Indexu njegov odvjetnik Fran Olujić.

“Mogu vam potvrditi da je uhićen i da traje pretrage njegove obiteljske kuće te da sam ja njegov izabrani branitelj. Ne znam još za što ga se sumnjiči, je li ono o čemu se pisalo u medijima (plaćanje službenom karticom općine u bodelu u Austriji) ili nešto drugo. On bi danas trebao biti doveden na ispitivanje u DORH u Split pa bismo tada trebali znati više”, rekao je za Index Olujić.

U tijeku su pretrage kuća, stanova i poslovnih prostora, a kada to bude obavljeno osumnjičenici će biti dovedeni na ispitivanje.

Prema neslužbenim informacijama sumnja se na gospodarske malverzacije povezane s trošenjem općinskog novca.

Podsjetimo, Turčinov je onaj načelnik koji je u bordelu u Austriji u travnju 2019. plaćao službenom karticom općine Murter. Potrošio je 560 proračunskih eura u austrijskom klubu La Cocotte.

Turčinov je tvrdio da je karticu u klubu upotrijebio greškom jer je slična njegovoj privatnoj kartici te da je osobno podmirio trošak smještaja općinske delegacije u klagenfurtskom hotelu Schlosswirt Ebenthal kako bi obeštetio Općinu. Hotel je medijima osporio autentičnost računa.

Provlačio je općinsku karticu između ostalog i u restoranu Joso u Sukošanu. Tamo je pojeo ručak za 104 kune. Tri dana kasnije, u restoranu Bruschetta platio je račun u visini 553 kune.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...