Volonteri su srce i duša Wings for Life World Run utrke: počele prijave za volontere

Volonteri će i na desetom izdanju Wings for Life World Run utrke imati jednu od najvažnijih uloga, bez kojih prekrasna zadarska priča ne bi svake godine izgledala tako besprijekorno!

Svake prve svibanjske nedjelje zadarski Wings for Life World Run pokazuje nam što je sve moguće uz malo zajedništva i mnogo pozitivne energije. Toga dana tisuće zaljubljenika u kretanje trče za one koji ne mogu, na ruti koja ide od Liburnske obale preko Jadranske magistrale sve do Šibenika, ujedinjeni u želji učiniti ozljede leđne moždine izlječivima.

A da bi iz Zadra bila odaslana prekrasna razglednica u cijeli svijet i sve prošlo besprijekorno, brinu junaci iz sjene. Radi se naravno o Wings for Life World Run volonterima, kojih je više od 700 sudjelovalo prošle godine i brinulo da natjecatelji dobiju sve što im je potrebno. Na jubilarnom desetom izdanju 7. svibnja očekuje ih se uz utrku još i više.

“Volontere za Wings for Life World Run nije problem okupiti. Tko je volontirao, vrlo se rado sljedeće godine opet pridružuje,” naglašava Ana Petrić, voditeljica volontera na zadarskoj utrci.

Na utrci u Zadru postoje različita volonterska zaduženja, od podjele startnih brojeva i davanja informacija okupljenim natjecateljima na Forumu, do rada u garderobi, na okrjepnim stanicama, kao i na osiguranju rute od Zadra sve do Šibenskog mosta.

– Prvi volonteri započinju s poslom u subotu u zoni starta na Forumu, kad se otvara preuzimanje brojeva, a s radom započinje i infopult. Ostali koji su postavljeni na okrjepama i na cesti nastupaju u nedjelju. Naravno, svi saznaju koja su im zaduženja na utrci nekoliko dana ranije, kazala je Petrić.

Zadarski volonteri različite su dobi, od onih koji su se pridružili već s 18 godina pa sve do entuzijasta koji su ponudili svoju pomoć u zrelim godinama. Dolaze iz Zadra i okolice, ali i iz Splita, Šibenika, Zagreba i mnogih drugih gradova.Veliko srce, želja za pomaganjem drugima, neponovljiva atmosfera na utrci i mogućnost provođenja vremena u ugodnom društvu neki su od najvažnijih razloga zašto se volonteri vraćaju iz godine u godinu u Zadar.

“Prije svega tu je humanitarni cilj, napraviti nešto dobro za svoju zajednicu. Volontiranjem se također upoznaje mnogo različitih ljudi i steknu se nova prijateljstva. Iako zadaci nisu uvijek skroz lagani, volontiranje je prije svega zabava. Volonteri se u Zadru mogu jako dobro podružiti te upoznati nove ljude pa i steći neka znanja koja će im pomoći u životu, pogotovo ako ih zanima organizacija događanja,” zaključuje voditeljica Petrić, koja će 7. svibnja ponovo biti dio uspješnog volonterskog tima zadarske utrke.

U svakom slučaju, svi se slažu da su volonteri srce i duša Wings for Life World Run utrke i bez njih utrka ne bi bila tako čarobna, zbog čega je važno prepoznati njihovu ulogu i iskreno im zapljeskati.

A ako im se i ti želiš pridružiti 7. svibnja u Zadru, možeš svoje mjesto uz stazu odmah rezervirati. Prijave za volontere Wings for Life World Run su otvorene, a veseli tim zadarske utrke jedva čeka dobiti nove vrijedne članove!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...