Zadrani na 140 poena protiv Osijeka!

Kadeti Zadra u 7. kolu Jedinstvene kadetske lige upisali su sedmu uzastopnu pobjedu! Ovoga puta u dvorani Jazine s uvjerljivih 140:63 nadigrali su momke iz Osijeka. Zadrane je do pobjede predvodio sjajni bekovski par Mirčeta – Torbarina.

Zadar je odmah krenuo ozbiljno u susret i preko brzih realizacija u tranziciji te vrlo dobrim šuterskim izdanjem do kraja prve dionice ‘sagradili’ su prednost dečki u bijelim dresovima od 35:15. U drugoj četvrtini prednost Zadra raste, ali Osijek i dalje ne gubi glavu već se momci i dalje trude te imaju nekoliko lijepih napadačkih rješenja te par dobrih obrambenih reakcija. Ipak, Zadrani su fizički jači te na velikom odmoru imaju prednost od 69:35.

Zadrani do svog ubačaja broj 100 stižu malo pred kraj treće dionice nakon koje imaju prednost od 101:49. Susret mirno privode kraju domaći igrači koji slave najuvjerljiviju pobjedu u sezoni od 77 poena razlike.

Momčad Zadra do pobjede je s 43 kombinirana poena predvodio dvojac Toni Torbarina (21 poen, 5 asistencija, šut iz igre 9/10) i Andro Mirčeta (22 poena, šut iz igre 8/12), po 14 poena ubacili su Branko Stojanov i Vice Grbić, 13 ubačaja imao je Domagoj Batur dok su listu dvocifrenih zaključili Vito Perković i Ante Mustać s po 10 ubačaja. Kod Brokera najbolji je bio Mata Vidaković s 12 koševa te Nikola Martinović i Marko Milinković uz po 11 koševa.

Marko Selin, trener Zadra: ‘Čestitam svojim igračima na pobjedi. Shvatili smo ozbiljno utakmicu od samog početka, dečki iz Osijeka su se borili koliko su mogli međutim, bili smo dobri i angažirani u obrani i napadu te je rezultat ispao takav kakav je. Pred nama je sada da idemo dalje trenirati i spremati se za nove utakmice.’

Zoran Andrić, trener Vrijednosnica Osijek: ‘Čestitam ekipi Zadra koja je jednostavno u svim segmentima bolja i nismo uspjeli odgovoriti na tu kvalitetu, oni su ipak klasa iznad nas. Međutim, pokušali smo u ovoj utakmici rješavati neke naše zadaće rješavati, iako u najvećem dijelu nismo uspjeli bitno je da su dečki dali sve od sebe, a mi idemo dalje s radom. Svu sreću želim Zadru u daljnjem natjecanju.’

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...