Znanstvena knjižnica ispratila kolegicu i bivšu ravnateljicu Milenku Bukvić u mirovinu

Djelatnici Znanstvene knjižnice opraštaju se s kolegicom Milenkom Bukvić koja odlazi u zasluženu mirovinu. Podsjetimo, Milenka je i deset godina bila ravnateljica ove ustanove.

– Kolegica Bukvić je započela svoj radni vijek u turizmu, nastavila ga je kao srednjoškolski profesor, ali tek dolaskom u Znanstvenu knjižnicu 15. svibnja 1990. dogodio se ‘klik’ koji ju je profesionalno najviše obilježio. Stare knjige Znanstvene knjižnice postale su njezin izazov, nepresušni motiv istraživanja i radosti zbog novih spoznaja o pisanoj kulturnoj baštini. Posao na obradi starih i rijetkih knjiga bio je za nju više od posla – bio je dio nje, njezine kreativnosti i pozitivnog stava.

Milenka je uvijek birala nove putove, sagledavala je knjižničarstvo iz različitih perspektiva i unosila dinamiku u međuljudske odnose. U dugoj povijesti Knjižnice bila je tek druga žena na čelu ustanove, koju je vodila 10 godina i prva žena sa zvanjem knjižničarske savjetnice. Upravo zbog njezine profesionalne znatiželje, posvećenosti radu i vedrine, teško je shvatiti da odlazi u mirovinu jer mirovati zasigurno neće. Želimo joj dobro zdravlje i puno sreće gdje god krenula i da se još dugo srećemo u njezinoj i našoj Knjižnici.

Završit ćemo stihom njezine pjesme Zadar – jučer, danas, sutra, koji i nju opisuje: Vraćajući se u prošlost, idem prema budućnosti, napisali su iz Knjižnice.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...