Agent za nekretnine: “Da imamo 100 stanova, popodne bismo ih sve prodali”

Cijene nekretnina nezaustavljivo rastu. U 2022. novogradnja je poskupjela 20-ak posto, a u Zagrebu čak 32 posto.

Prosječna cijena četvornog metra novog stana je 2188 eura, a u metropoli više od 2 i pol tisuće eura – najnoviji su podaci Državnog zavoda za statistiku. Bolje nije ni na sjeveru zemlje. U Varaždinu je stan postao skupocjena investicija.

Dražen Mesec, agent za nekretnine, rekao je za HRT kako je potražnja velika, a nekretnina ima znatno manje nego kupaca.

– Za 100.000 eura u Varaždinu se može kupiti garsonijera ili manji jednosobni stan u starogradnji, a ako imate sreće, možda i nešto noviji stan, rekao je te dodao da su mlađi ljudi koji se koriste određenim subvencijama države shvatili situaciju vezanu uz cijene stanova i okrenuli se kupnji kuća.

– Dosta se gradi, ali još uvijek premalo. Da u ponudi imamo 100 novih stanova, danas tijekom poslijepodneva bili bi prodani. Cijene idu od 2000 do 3000 eura za četvorni metar, rekao je Mesec.

Istaknuo je i kako misli da neće doći do daljnjeg rasta cijena.

– Dolazi do stagnacije, ali i dalje je velika potražnja, naglasio je.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...