Ako Grad ostane u blokadi, Turistička preuzima financiranje Ryanaira, Paleka: “Neće biti novaca za evente, već smo morali otkazati neke nastupe”

S ciljem zadržavanja niskobudžetne avio-kompanije Ryanair u Zračnoj luci Zadar, poticanja povećanja putničkog prometa na aerodromu i promocije destinacije, Grad Zadar sudjeluje u sufinanciranju marketinške aktivnosti avioprijevoznika.

Ryanair je u Europi postao sinonim za jeftine letove. Kao takav prva je opcija velikog broja putnika, a samim time turizmu daje daleko potrebnu financijsku injekciju.

S ukupno 46 linija prošlogodišnjoj sezoni, od kojih je bilo 13 novih te tri zrakoplova u bazi, ovo je dosad Ryanairov najjači ljetni red letenja iz Zadra.

Sezona je pred vratima, a zbog blokade u Gradu je na snazi Odluka o financiranju nužnih rashoda i izdataka.

Mi smo spremni na sve varijante. Ako u Gradskom vijeću dođe do konsenzusa i proračun bude izglasan, onda će biti sredstava za redovno financiranje Ryanaira. Ako ne, Turistička zajednica grada Zadra će biti prisiljena preraspodijeliti sredstva putem rebalansa ovogodišnjeg financijskog plana kako bismo na taj način osigurali ukupan iznos potreban za nastavak suradnje s Ryanairom za ovu godinu, kaže nam Mario Paleka, direktor Turističke zajednice grada Zadra.

Ovakav scenarij neće ugroziti suradnju sa zrakoplovnom tvrtkom, ali mogao bi se odraziti na kvalitetu ponude u srcu sezone.

No, to će onda nažalost najvjerojatnije imati negativan efekt u pogledu mogućnosti za organizaciju evenata u nadolazećem periodu. Već je i dosadašnja neizvjesnost po tom pitanju uzela danak, jer smo morali neke već dogovorene evente staviti na čekanje, a neke čak i otkazati jer su menadžeri i promotorske tvrtke s kojima smo bili u kontaktu morali otkazati vrlo kvalitetne nastupe zbog isteka roka finalne potvrde za te projekte, otkriva Paleka.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...