AQUAFITNESS I Nijemci i Austrijanci, a i naši, uživaju na Višnjiku

Okupljanje i svoju aktivnost dogovorili su za svaki utorak u tjednu. Točno u podne…

– Bazen u Športskom centru Višnjik. To je središnja točka naših aktivnosti. Nađemo se malo prije 12 sati i onda – hop! – zbori gospođa Tatjana Kratz.

Naravno, „hop“ se odnosi na skok u veliki bazen. Zapravo, o komu je ovdje riječ?

– Ukratko, mi smo jedna skupina Nijemaca i Austrijanaca, ima nas jedanaestoro, umirovljenici smo, a svatko od nas u jednom je trenutku izabrao Zadar ili njegovu okolicu za svoje boravište tijekom velikoga dijela godine. Na primjer, moj muž Uwe i ja obitavamo u Ninu, a prije toga bili smo u Grbama.

Gospođa Tatjana (rođena u Frankfurtu, podrijetlom iz Dervente u BiH) ističe da se skupina – a sad su oni i naši sugrađani – oblikovala korak po korak.

– Neki od nas dolazili su individualno u bazen i dosjetili smo se da će nam ugodnije biti u skupini. Svima od nas zbog određenih tegoba trebaju aktivnosti u vodi. Pitali smo preljubaznu gospođu Senku s recepcije kako se možemo organizirati i dolaziti jednom tjedno i – evo nas!

Gospođe i gospoda, kaže Tatjana, prezadovoljni su.

– Imamo samo riječi hvale za sve koji su na bazenu, od gospođe Senke do svih ostalih. Uvjeti su izvrsni i nakon što odradimo program i malo se družimo, kućama odlazimo sjajno raspoloženi.

S ovom veselom ekipom radi Jakov Žugaj, fizioterapeut i medicinski tehničar.

– Program je sačinjen tako da im jednosatna aktivnost bude i korisna za zdravlje i zabavna. Mogli bismo ga definirati kao aquafitness. Osobno, zadovoljstvo mi je raditi s ovom veselom družinom…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...