ATP Challenger u Punta Skali: Veliki preokret Duje Ajdukovića, Mili Poljičak poražen u prvom kolu

Prvi dan trećeg izdanja teniskog turnira iz kalendara ATP Challengera Falkensteiner Punta Skala Zadar Open koji se održava u Petrčanima donio je polovičan uspjeh hrvatskim tenisačima.

Duje Ajduković, prošlogodišnji četvrtfinalist, opet je bio uspješan, a do pobjede je došao nakon preokreta u trećem setu (6:4, 3:6, 6:4) protiv Francuza Titouana Drogueta. Mili Poljičak, pak, nije uspio svladati branitelja naslova, Flavija Cobollija, koji je slavio rezultatom 6:1, 6:3. Ajduković je u meč protiv Francuza Drogueta ušao izvrsno, napravivši break već u prvom gemu i tu je prednost zadržao do kraja seta. Drugu dionicu također je odlučio jedan break, ovaj put za vodstvo Francuza 4:2, koji je istim rezultatom poveo i u trećem setu.

Međutim, Ajduković je uzvratio i s četiri gema u nizu došao do pobjede, te prolaza u osminu finala. Idući će mu suparnik, u srijedu ili četvrtak, biti pobjednik meča Fonio – Cazaux. Mili Poljičak, prošlogodišnji osvajač juniorskog Wimbledona, već je na startu bio suočen s visokom preprekom, prošlogodišnjim osvajačem ovog turnira. Talijan Flavio Cobolli pobijedio je rezultatom 6:1, 6:3. Mili je u drugom setu vratio jedan break zaostatka kad je Talijan servirao za pobjedu kod 5:2, no novi izgubljeni servis u sljedećem gemu značio je kraj. Poljičak tako još uvijek ostaje bez pobjede u Petrčanima. U utorak, drugog dana glavnog turnira, nastupit će u prvom kolu pojedinačne konkurencije još dvojica hrvatskih tenisača. Nino Serdarušić će igrati protiv Talijana Gianluce Magera, a Dino Prižmić protiv Mirze Bašića iz Bosne i Hercegovine.

Turnir se i ove godine održava u Falkensteiner Resortu Punta Skala. Ovaj moderan resort nudi vrhunske restorane, najveći i najljepši SPA u Dalmaciji te moderne sportske sadržaje, sportske terene i cijeli niz vodenih sportova i zabavnih aktivnosti. Opuštanje ovdje možete pronaći u elegantnom Falkensteiner Hotel&Spa Iadera, novouređenom Falkensteiner Family Hotel Diadora ili prostranim Falkensteiner Residences Senia. Smješten na poluotoku koji oduzima dah, Falkensteiner Resort Punta Skala oaza je mira koja nudi najbolje od hrvatske obale

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...