Biogradski Crveni križ započeo s besplatnim prijevozom starijih osoba u trgovinu, poštu, banku…

Gradsko društvo Crvenog križa Biograd na Moru započelo je  s aktivnostima besplatnog prijevoza za osobe starije životne dobi na željene lokacije (pošta, banka..). Ukoliko je potrebno više informacija, kontakt broj je 023 383 761 ili mail adresa [email protected], napomenuli su.

Program pod nazivom “Pozovi i GDCK BnM te vozi II” obuhvaća primarno aktivnosti pružanja besplatne usluge prijevoza osobama starije životne dobi, na željene lokacije poput pošte, trgovine, banke… Program se provodi u partnerstvu s Gradom Biograd na Moru, Općinom Pakoštane te Općinom Sveti Filip i Jakov na području Grada Biograda na Moru te općina Pakoštane i Sveti Filip i Jakov a sufinanciran je sredstvima Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Rezultati koji se postižu provedbom programa okrenuti su općem cilju: ublažavanje socijalne isključenosti i uključivanje starijih osoba u život zajednice, te specifičnom cilju: osiguravanje usluge prijevoza za starije osobe ( kojima te usluge nisu ili su teško dostupne) radi poboljšanja kvalitete njihova života i što dužeg ostanka u vlastitom domu. Dodatni učinci programa su: jačanje i osamostaljenje starijih osoba, poticanje volonterizma i međugeneracijske solidarnosti.

Kontakt broj vozača: 099 524 9144 Vice.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...