Boro Poštar o ABA ligi: “Bute i ja smo još u emisiji Latinica rekli kako nam ta liga nije potrebna!”

Nakon jučerašnjeg incidenta u dvorani Krešimir Ćosić na utakmici Zadra s Igokeom, u kojoj su suci iz Srbije Uroš Obrknežević, Marko Juras i Marko Pecelj, najprije iz dvorane izbacili jednog gledatelja, potom, nakon što je slučajno tvrdim predmetom u glavu pogođen trener Zadra Danijel Jusup, ispraznili i cijelu dvoranu. Bilo je niti tisuću gledatelja. Nakon četrdeset minuta prekida susret je nastavljen, na žalost, na kraju je Zadar poražen. Ne možemo se oteti dojmu da je ABA liga postala “vreća za bildanje” na KK Zadar, suci su sinoć bili glavni glumci i glavni akteri. Privatizirali su utakmicu, i htjeli su biti u prvom planu, to im je na kraju i uspjelo! Postavlja se pitanje, zašto ABA liga postaje cirkus i čemu sve ovo vodi, i čija je ovo liga? Tko je vodi? Ima li smisla i dalje igrati natjecanje u kojoj KK Zadar nema isti tretman kao i klubovi iz Srbije?

Kontaktirali smo 61-godišnjeg Borisa Marina Poštara, jednog od osnivača Tornada Zadar, kao i nekadašnjeg vođu te navijačke skupine. Boro je još prije dvadesetak godina bio gost na HRT-u, u poznatoj emisiji Latinica zajedno sa svojim prijateljem iz Tornada, Markom Butićem Butom. Poznata je uzrečica Borisa Marina u toj emisiji kad je u jednom trenutku rekao “sad smo svoja država, imamo priliku izabrati bečki valcer, a mi smo izabrali Žikino kolo”.

– Marko Butić Bute i ja, prije dvadesetak godina godina, ne znam točno, bili smo gosti HRT-ove emisije Latinica. Tada smo u emisiji rekli da nam ta regionalna liga nije potrebna, iz razloga što ćemo uništiti svoje domaće klubove! Sve što smo onda u Latinici rekli, to se na kraju i obistinilo. Gost u Latinici je bio i Božo Miličević, koji je zagovarao da se igra regionalna liga, te još nekoliko gostiju iz svijeta košarke koji su zdušno podržavali da se krene s tom ligom, govori Boro Poštar, i za kraj poručuje:

– Sjetite se samo slavlja u Zadru, onda kad je KK Zadar osvojio regionalnu ligu. Svi navijači izašli su na ulice, i bila je fešta, a sad odjednom kad u ABA ligi već godinama dijelimo pretposljednje ili posljednje mjesto, svi kukaju kako nam ta liga ne odgovara, i žele istupiti iz nje, zaključio je Boro Poštar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...