Brutalno ubio bivšu ženu u Lidlu, izbo ju je nožem 20 puta. Sud mu smanjio kaznu

Zbog okrutnog ubojstva bivše partnerice Vesne Perišić (44) na njenom radnom mjestu, sudsko vijeće splitskog Županijskog suda pod predsjedanjem suca Dinka Mešina je u listopadu 2022. godine na 38 godina zatvora nepravomoćno osudilo Željka Đekića (55) zvanog Lika. Visoki kazneni sud sada mu je smanjio kaznu za tri godine, na 35 godina, obrazlažući da je kazna “primjerenija njegovim osobnim prilikama”, piše Index.

Podsjetimo, Đekić je svoju bivšu partnericu na okrutan način usmrtio 30. studenog 2021. godine nešto prije 15 sati u trgovini Lidl u naselju Split 3. Nakon što je ušao u trgovački centar, prišao joj je s leđa i izvadio nož s oštricom dužine 18 centimetara koji mu je bio skriven ispod jakne te joj je zadao 20 ubodno-reznih rana.

Pritom je, prema optužnici, bio svjestan da žrtvi, koja je nedugo nakon napada preminula u bolnici, nanosi teške bolove i patnje.

Osim za okrutno ubojstvo bivše partnerice, Đekić je osuđen i da je od rođenja njihovog sina 2004. Vesnu Perišić ponižavao, novčano iskorištavao i vrijeđao prijeteći joj smrću i govoreći da će ubiti nju i cijelu njenu obitelj ako ga napusti.

Tako je više puta nasrtao na nju nožem s kojim je spavao, a jednom joj ga je stavio pod vrat pa se zbog straha u ljeto 2021. odselila kod obitelji u Dugopolje. Na suđenju je tvrdio kako se ne sjeća što se toga dana dogodilo, da nije planirao nikoga ubiti, nije želio ni gledati snimku s poprišta zločina, a u jednom trenutku je čak i zaplakao.

Tvrdio je da je imao normalne odnose sa žrtvom, ali i da mu je ona uvijek kontrirala, dok je psihijatar kod njega utvrdio trajne promjene ličnosti. Nož je uvijek nosio sa sobom i to zato, kako je rekao, što je bio napadnut koji mjesec ranije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...