Bude li uskoro proglašen kraj pandemije, imate jako malo vremena za obnoviti istekle dokumente

Oko 200 tisuća osobnih iskaznica u Hrvatskoj isteklo je tijekom pandemije koronavirusa, a sada iz MUP-a upozoravaju koliki rok imaju građani za zamjenu osobnih dokumenata nakon proglašenja kraja pandemije.

‘Ako su nekome istekli dokumenti tijekom pandemije, a nije izvadio nove – sada je vrijeme da se to napravi. Nakon što se proglasi kraj epidemije, dokumenti će vrijediti samo 30 dana’, prenosi Dnevnik Nove TV.

MUP je izvijestio da je oko dvjesto tisuća osobnih iskaznica kojima je istekao rok te će se zbog toga, dodaje Vištica, stvoriti gužve na šalterima.

Svjetska zdravstvena organizacija odlučuje o tome kada će se proglasiti kraj pandemije. “Malo je vjerojatno da će se to dogoditi prije petog mjeseca jer sljedeći sastanak Odbora za hitna stanja koji donosi odluku o tome kad će se proglasiti kraj pandemije bit će u petom mjesecu, uoči skupštine Svjetske zdravstvene organizacije koja je u Ženevi 20.05. ove godine”, rekao je šef HZJZ-a Krunoslav Capak.

“Kako bi se izbjegle gužve, dobro je poslužiti se e-građaninom gdje možete podnijeti zahtjev za novu osobnu iskaznicu ili putovnicu”, zaključila je Vištica

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...