Cijene privatnog smještaja u prosjeku biti veće za 30 posto: “Više cijene za sada čini se nisu utjecale na rezervacije”

Odmor na Jadranu ovog bi ljeta mogao biti skuplji nego ikad – već se najavljuje da će cijene privatnog smještaja u prosjeku biti veće za 30 posto.

Znači, apartman koji je lani u špici sezone bio 60 eura, ove godine će biti oko 80 eura, javlja Dnevnik.hr. Za deset dana boravka na Jadranu, dakle, samo za smještaj će trebati izdvojiti dvjestotinjak eura više.

“S obzirom na cjelokupnu situaciju, gospodarsku i socioekonomsku, realno bi bilo povećanje cijena smještaja od 15 do 20 posto, no ako uzmemo sve namete koje su privatnim iznajmljivačima povećani; od boravišne pristojbe, turističke članarine i komunalnih usluga u brojnim destinacijama, realno povećanje cijena u obiteljskom smještaju je oko 30 posto”, pojašnjava za Dnevnik.hr Mirko Bulić iz Hrvatske zajednice udruga obiteljskog smještaja.

Trend je, kaže, rasta cijena u toj vrsti smještaja i na globalnoj razini za 15 do 25 posto.

“Tako da to kod nas neće izazvati nikakve turbulencije, nadam se da ćemo biti prebukirani i da ćemo slati goste u Albaniju i susjedne zemlje”, dodaje Bulić.

Više cijene za sada čini se i nisu utjecale na rezervacije. Štoviše, buking je za sezonu 10 do 15 posto bolji nego lani u ovo vrijeme, a svemu tome idu u prilog i dvije korona godine jer su se ljudi uželjeli putovanja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...