Cijene sve više, novčanici sve tanji: Evo kako uštedjeti pri kupovini namirnica

Namirnice postaju sve skuplje, posebno ako želite kupiti svježe proizvode. S obzirom na to da pri svakoj kupnji naši novčanici postaju sve tanji, korisno je znati neke trikove koji vam mogu pomoći da uštedite novac, prenosi N1. U nastavku pročitajte pet trikova koji će vam pomoći da uštedite novac pri kupnji namirnica.

Planirajte unaprijed

Prvi korak je priprema za odlazak u trgovinu. Ako dođete u trgovinu gladni i bez plana, mogli biste zgrabiti bilo što samo zato što vam se u tom trenutku jede. A to će vas na kraju koštati više.

– Planirajte svoje putovanje u kupovinu unaprijed i pokušajte svoje obroke graditi oko rasprodaja, savjetuje Kate Hensley Luna, voditeljica tima trgovine Whole Foods Market u Bozemanu.

Tjedne ponude i rasprodaje možete pogledati na web stranicama trgovinama ili u njihovim tjednim i mjesečnim letcima. Dakle, planirajte svoje obroke, napravite popis za kupovinu i zamolite zaposlenike za pomoć, posebno kada kupujete meso.

Kupujte samo ono što vam je potrebno

Neki se proizvodi mogu prilagoditi vašim potrebama. Dakle, ako vam je potrebna samo polovica kupusa, u nekim trgovinama možete kupiti baš toliko umjesto cijelog kupusa. Kupujte samo onoliko koliko vam je potrebno kako biste uštedjeli u kupnji i kako biste manje hrane bacali.

Proučite članstva i ponude

Za neke trgovine postoje programi članstva koji vam također mogu pomoći da uštedite novac. Skenirate svoju člansku iskaznicu tijekom naplate i kad god postoji ponuda za članove na određene artikle, dobit ćete popust.

Također, neke trgovine nude mogućnost skupljanja bodova na članskoj iskaznici pa vam nakon određenog broja skupljenih bodova kupovina u konačnici bude jeftinija.

Kupujte sezonski

Kupovina voća i povrća koje je u sezoni moglo bi vam uštedjeti dobar dio novca. Dakle, osim što ti proizvodi u tom trenutku imaju najbolji okus, tada najčešće imaju i najbolju cijenu – češće budu na popustu kada su izdašniji, objašnjava Luna, a prenosi Tips and tricks.

Gdje kupovati?

Najbolji savjet je kupovati u privatnoj robnoj marki trgovine jer su njihovi proizvodi obično jeftiniji nego oni koji nude popularne marke.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...