Danas djelomice sunčano, a uskoro nas čeka i novi snijeg. Evo kad i gdje

U većini krajeva danas će prevladavati pretežno ili djelomice sunčano vrijeme, a na krajnjem jugu povremeno će biti više oblaka, prognoziraju iz Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ). U unutrašnjosti ujutro i tijekom dijela prijepodneva ponegdje će se zadržati magla i niski oblaci.

Vjetar će puhati uglavnom slab. Na Jadranu će puhati slaba i umjerena bura, podno Velebita s jakim udarima, poslijepodne i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će se kretati između 11 i 16 Celzijevih stupnjeva, a u gorju će biti malo niža.

Od ponedjeljka opet oblačnije i malo svježije pa će sunčana razdoblja ponegdje na kopnu i izostati. Povremena kiša uglavnom će biti slaba, a u ponedjeljak i utorak moguće je malo susnježice i snijega.

Na Jadranu će prvi dio novoga tjedna obilježiti proljetno, promjenjivo vrijeme te povremena kiša, pa i u obliku ponekog pljuska. Puhat će umjeren jugozapadni vjetar i jugo te održavati vrijednosti temperature oko prosječnih za početak ožujka, prognozira Tomislava Hojsak za HRT.

Subota barem djelomice sunčana i danju toplija, ali ujutro gdjegod magla, mraz

U subotu u Slavoniji, Baranji i Srijemu barem djelomice sunčano. Ujutro i dio prijepodneva u Posavini i Podunavlju niski oblaci ili kratkotrajna magla. Vjetar slab, popodne do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura oko 12°C.

Pretežno sunčano subota će proteći u središnjoj Hrvatskoj. Još će se u prvom dijelu dana niski oblaci zadržavati na Baniji i Kordunu. Ujutro mjestimice magla i slab mraz. Dnevna temperatura oko 12°C.

Na sjevernom Jadranu od jutra sunčano, a u gorju uglavnom popodne jer će se u prvom dijelu dana niski oblačni sloj postupno kidati, najkasnije u Lici. Ujutro po kotlinama magla i temperatura ispod 0°C, na obali umjerena i jaka bura. Popodne će zapuhati sjeverozapadni vjetar.

Sjeverozapadnjak i u Dalmaciji, osobito na otvorenom moru. U prvom dijelu dana duž obale slaba do umjerena bura. Prevladavat će sunčano, u unutrašnjosti povremeno uz umjerenu naoblaku. Dnevna temperatura između 13 i 16°C.

Bura će prijepodne puhati i na jugu Hrvatske, a popodne umjeren južni i jugoistočni vjetar. Uz povremeno više oblaka sredinom dana u zaobalju postoji i mala vjerojatnost za poneki pljusak. Sunčanih sati ipak neće nedostajati, pa će dnevna temperatura porasti na oko 15°C.

HAK: Između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene zabrane zbog vjetra

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za I. skupinu vozila – autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle, upozoravaju iz Hrvatskog autokluba (HAK).

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski, a magla smanjuje vidljivost u unutrašnjosti. Iz HAK-a upozoravaju vozače da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog zimskih uvjeta zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obvezna je zimska oprema na pojedinim cestama u Lici i Gorskom kotaru.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

I nedjelja suha pa ponovno promjenjivo

I nedjelja će na kopnu proteći za većinu povoljno – suho te barem djelomice sunčano. Ujutro zimski ugođaj i minusi, a danju proljetnih 10°C. No u novome tjednu oblačnije, uz slabe oborine, većinom kišu, a u gorju i na sjeverozapadu moguća je susnježica i snijeg. Zapuhat će jugozapadni vjetar, pa će u sunčaniji utorak temperatura rasti.

Promjenjivo i nestabilno idući tjedan i na Jadranu. Izmjenjivat će se sunčana razdoblja i povremeni pljuskovi, a u ponedjeljak može i zagrmjeti. Puhat će umjeren jugozapadni vjetar i jugo, a još u nedjelju ujutro mjestimice će biti bure. Nedjelja će proteći sunčano, a danju će biti i razmjerno toplo.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...