Danas počinje predaja zahtjeva za APN

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) od danas zaprima zahtjeve za subvencioniranje stambenih kredita. Građani zahtjeve za subvencioniranje stambenog kredita podnose odabranoj kreditnoj instituciji, a banke u ime svojih klijenata predaju zahtjeve za subvencije APN-u.

“Odluku kojom se utvrđuje da podnositelj zahtjeva ispunjava uvjete za davanje kredita po odredbama Zakona o subvencioniranju stambenih kredita, zajedno s potrebnim dokumentima, odabrana kreditna institucija, bez odgađanja, dostavlja APN-u. Zahtjevi zaprimljeni od dana početka subvencioniranja kredita, razmatrat će se prema vremenu zaprimanja potpunih zahtjeva u APN-u, a odobravat će se do utroška planiranih sredstava”, navodi se u ranije objavljenom oglasu o početku subvencioniranja.

Nepotpuni zahtjevi, kao i zahtjevi zaprimljeni prije dana početka subvencioniranja kredita, odnosno prije 20. ožujka, neće se razmatrati, podsjećaju iz APN-a.

APN je objavio popis banaka s kojima je potpisan ugovor o davanju subvencioniranih stambenih kredita, a riječ je o 12 banaka čije se efektivne kamatne stope kreću od 3.12 do 3.75 posto.

Banke koje su potpisale ugovor su Erste&Steiermärkische Bank, Raiffeisen Bank, Hrvatska poštanska banka, OTP banka, Karlovačka banka, Istarska kreditna banka Umag, Privredna banka Zagreb, Croatia Banka, Nova hrvatska banka, Agram banka, Samoborska banka i Zagrebačka banka.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...