Danas u Providurovoj palači kulturno-zabavni program “Možemo i hoćemo”

Danas u 18 sati u  Providurovoj palači u Polivalentnoj dvorani u sklopu manifestacije “Dani djece s teškoćama u razvoju i njihovih roditelja” bit će organiziran kulturno zabavni  program pod nazivom “Možemo i hoćemo” u kojem će nastupiti djeca s teškoćama u razvoju i djeca urednog razvoja, čime Odjel za zdravstvene studije Sveučilišta u Zadru želi poslati poruku inkluzije.

Podsjetimo, “Dani djece s teškoćama u razvoju i njihovih roditelja” održavaju se od 18.3.do 2.4.2023 u organizaciji Odjela za zdravstvene studije Sveučilišta u Zadru, Udruge za autizam Zadar, Udruge za Down sindrom Zadarske županije, Studentskog savjetovališta Sveučilišta u Zadru, Dječjeg vrtića Latica, Osnovne škole Voštarnica-Zadar, Centra za pružanje usluga u zajednici Mocire, Opće bolnice Zadar, Kabineta za ranu intervenciju Caritasa Zadarske nadbiskupije, Udruge odgajatelja Maraške, Udruge mladih Ahimsa i svih dragih ljudi koji su na bilo koji način pružili doprinos.

Moto manifestacije “Uključi me … i ja mogu” stavlja naglasak na jačanje društvenih kapaciteta za inkluzivno djelovanje i ostvarivanje najviših potencijala djece s teškoćama u razvoju i njihovih roditelja.

Ovo je prva manifestacija ovakvog tipa u Republici  Hrvatskoj i vjerujemo da će se proširit cijelom našom Domovinom narednih godina te tako dodatno doprinijeti senzibilizaciji društvene zajednice za djecu i njihove roditelju.

Manifestacija završava u nedjelju 2.4. u 20 sati kada će  na Dan svjesnosti o autizmu sv. Donat zasvjetliti obojen u plavo.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...