Dijana Katica dobitnica nagrade “Utjecajne hrvatske žene”

Dobitnica nagrade „Utjecajne hrvatske žene” 2023. godine, u kategoriji Vodstvo i Inovacija, je osnivačica i predsjednica udruge „Klub članova Selo“ mr.sc. Dijana Katica, dr.med.vet.

Statistike potvrđuju činjenicu kako je napredak žena u državi ključni čimbenik u postizanju ukupnog ekonomskog razvoja. I zato je „Croatian Women’s Network/Mreža hrvatskih žena“ u svoju viziju ugradila podršku ekonomskoj snazi žena, a posljedično i potporu značajnim gospodarskim postignućima lokalnih zajednica te pozitivnom utjecaju na nacionalni BDP zemlje.

„Naše članice su uspješne žene iz cijelog svijeta, koje dijele hrvatsko naslijeđe i podrijetlo i okupljaju se kako bi proslavile postignuća, nadahnule, zagovarale i podučavale mlađe generacije“, ističu u „Croatian Women’s Network/Mreža hrvatskih žena“.

Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“ ponosno ističe kako je dobitnica nagrade „Utjecajne hrvatske žene” 2023. godine, u kategoriji Vodstvo i Inovacija, osnivačica i predsjednica udruge mr.sc. Dijana Katica, dr.med.vet., koja joj je dodijeljena na svečanoj gala večeri u hotelu Westin, u Zagrebu, prigodom Međunarodnog dana žena, 8. ožujka 2023. godine.

Dijana Katica, osim što uspješno vodi „Klub članova Selo“, direktorica je i Iter Vitis Croatia, udruge koja je dio europske kulturne rute Iter Vitis. Članica je različitih hrvatskih i međunarodnih udruženja i radnih tijela, a u 7. sazivu Hrvatskog sabora bila je i članicom Odbora za turizam Hrvatskog sabora. Završila je Veterinarski fakultet u Zagrebu na kojemu je obranila i znanstveni magisterij.

U državi koja ima 90 posto ruralnog prostora, Dijana Katica jedna je od prvih entuzijasta i stručnjaka za ruralni prostor i ruralni turizam, kojim se počela baviti još 1997. godine kada je osnovan „Klub članova Selo“.

– Nekoliko dana nakon što je „Klub članova Selo“ dodijelio nagrade „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award“ izvrsnim turističkim dionicima u Hrvatskoj, ali i Bosni i Hercegovini, s velikom radošću sam i sama primila nagradu za svoj rad i životno djelo. Ovo je jedan od najljepših poklona za 25. rođendan naše udruge, a činjenica da sam ga dobila u svjetskoj konkurenciji, među ženama koje rade u različitim državama svijeta – čini ga još značajnijim. Za svaku je pohvalu inicijativa koja povezuje i umrežava hrvatske žene diljem svijeta, a osobito mi je drago što žene koje žive i rade u Hrvatskoj, zbog visoke razine kvalitete rezultata koje postižemo, sada ravnopravno stoje, rame uz rame, sa ženama na svjetskoj razini. Velika mi je čast biti dijelom ove priče i zato posebnu zahvalu upućujem Caroline Spivak, osnivačici Croatian Women’s Network/Mreža Hrvatskih Žena, na ovom izboru te se radujem budućoj suradnji“, rekla je Dijana Katica.

Dijana je osmislila i već 10 godina uspješno vodi projekt “Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award”, koji je izrastao u najvažniju nagradu i priznanje za kvalitetu u hrvatskom ruralnom turizmu. Predsjednica je i Organizacijskog odbora međunarodnih kongresa o ruralnom turizmu, organizatorica znanstvenih i stručnih skupova, autorica više znanstvenih i stručnih radova te suautorica projekta „Ruralna izvrsnost – labeling/kvaliteta u ruralnom turizmu“.

Posljednjih nekoliko godina kroz različite programe i projekte radi na osnaživanju žena koje žive i rade u ruralnim područjima kroz autorski projekt „Ruralne Europljanke“.

Krajem prošle godine na Veleučilištu u Virovitici izabrana je u nastavno zvanje predavača gdje predaje dva predmeta – MICE turizam i Organizacija turističkih događaja. Za svoj rad u turizmu dobitnica je više međunarodnih i nacionalnih nagrada, kojoj se ove godine pridružila i nagrada za liderstvo „Croatian Women’s Network/Mreža hrvatskih žena“.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...