Dramski amateri iz Murtera zadarskoj publici donose predstavu “Na rivi”

U četvrtak, 9. ožujka u HNK Zadar u 20 sati gostuje predstava NA RIVI Ive Šikića Balare u izvedbi Dramskih amatera Murter.  Riječ je o pravoj goldonijevskoj komediji obogaćenoj elementima lokalnog folklora i to na arhaičnom murterskom govoru punom živopisnih kletvi i metafora.

Predstava je nastala 1975. godine iz pera velikana murterskog kulturnog stvaralaštva Ive Šikića Balare te je u režiji Miodraga Šikića izvedena 45 puta, uvelike obilježivši “zlatno doba murterskog dramskog amaterizma”.

Višestruko nagrađivanu predstavu, u novoj, proširenoj verziji, Dramski amateri Murter ponovno su postavili u svibnju 2022.  godine. Ivo Juraga Nadov nadogradio je tekst te je predstava “Na rivi” dobila i treći čin. U režiji Vedranka Šikića Balare premijerno je izvedena kroz program obilježavanja stote obljetnice Dramskih amatera Murtera.

DRAMSKI AMATERI MURTER

prema Ive Šikić Balara – Vedranko Šikić

NA RIVI

režija/ Vedranko Šikić

Uloge:

Mate Juraga- JURE

Blanša Kovačev-ŠINKA

Sonja Ježina-MARICA

Ive Šikić-TONI

Ljiljana Pleslić-NADA

Luka Lukin-STIPE

Antica Markov-MATIJA

Luka Kovačev-MATE

Boris Papeša-JOSO RUNDAŠ

Jure Mudronja-POŠTAR

Udruga Dramski amateri Murter osnovana je 2019. godine s ciljem organizacije proslave 100-te obljetnice dramskog amaterizma u Murteru te da se pokrene  nešto kolektivno i kreativno , odnosno kazalište koje će stvarati predstave na izvornom narječju.

Cijena ulaznice iznosi 4 eura. Ulaznice možete kupiti na blagajni HNK u terminu od 11 do 13 sati i na dan predstave od 11 do 13 sati i od 18 do 20 sati.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...