FBI objavio nove procjene o nastanku koronavirusa: “Vlasti su pokušale blokirati istragu”

Direktor FBI-a Christopher Wray rekao je u utorak da je agencija procijenila da je pandemiju koronavirusa vjerojatno uzrokovao incident u laboratoriju u kineskom Wuhanu.

“FBI već neko vrijeme procjenjuje da je izvor pandemije najvjerojatnije potencijalni laboratorijski incident u Wuhanu”, rekao je Wray za Fox News.

Njegova izjava uslijedila je nakon nedjeljnog izvješća Wall Street Journala, po kojemu je američko ministarstvo energetike s malom pouzdanošću procijenilo da je pandemija nastala nenamjernim curenjem virusa iz kineskog laboratorija.

Dio agencija smatra da je pandemija vjerojatno rezultat prirodnog prijenosa, a neke su neodlučne, izvijestio je Journal.

Glasnogovornik Bijele kuće za nacionalnu sigurnost John Kirby rekao je u ponedjeljak da američka vlada nema konačan zaključak i konsenzus o podrijetlu pandemije.

Kinesko ministarstvo vanjskih poslova pozvalo se na izvješće Svjetske zdravstvene organizacije i Kine koje je ukazivalo na prirodno podrijetlo pandemije, a ne na curenje iz laboratorija, prenosi Dnevnik.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...