FOTO Pomorska škola Odjelu za transfuzijsku medicinu donirala dvije specijalizirane laboratorijske centrifuge

Pomorska škola Zadar donirala je  Općoj bolnici Zadar Odjelu za transfuzijsku medicinu dvije specijalizirane laboratorijske centrifuge. To su dva aparata, jedan većeg, drugi manjeg kapaciteta koji ovom odjelu svakodnevno služi za obradu krvi od dobrovoljnih darivatelja koja se nakon toga obrađuje i sukladno tome prosljeđuje dalje.

– I ove godine Pomorska škola Zadar je odlučila vratiti nazad zajednici ono što je ostvarila svojim dodatnim prihodima u posredovanju zapošljavanja učenika, iznajmljivanju prostorija, održavanju tečajeva i obrazovanju odraslih. Već treću ili četvrtu godinu za redom kao ustanovu smo odlučili donirati Opću bolnicu Zadar iz razloga što time prepoznajemo i cijenimo njihov trud i zalaganje za očuvanje našeg zdravlja, a zadnjih smo se godina uvjerili kojliko je to izuzetno važno. Taj mali znak pažnje od strane nas je zapravo njima priznanje u očuvanju našeg zdravlja. Posebno sam ponosan što drugu godinu za redom darivamo Odjel za transfuzijsku medicinu. Ne znam koliko je poznato široj javnosti, ali Pomorska škola Zadar i Odjel za transfuziju se jako vole, mi smo najstariji aktiv u svim srednjim školama što se tiče darivanja krvi, naglasio je tom prilikom ravnatelj Pomorske škole, Marin Perinić.

Istaknuo je tu uistinu dugu tradiciju dobrovoljnog darivanja krvi u Pomorskoj školi koju je vodio pokojni profesor Neno Ninčević, a nastavio on.

– Uz dva planirana darivanja krvi u godinu, planiramo biti prva škola koja će krv darivati i tri put godišnje, istaknuo je i napomenuo kako se na svakom darivanju prikupi oko 30-ak doza.

Ravantelju Pomorske škole na donaciji se zahvalila dr. med. Marijana Nadinić, voditelj Odjela.

– Ovo je hvalevrijedna donacija, darovane su nam dvije centrifuge, posebno specificirane, izuzetne proizvodnje za prijetransfuzijsku obradu uzoraka krvi. Zahvaljujem i na svakoj darovanoj dozi krvi i mogu pohvaliti da su oni jedna od srednjih škola koje su u tome najuspješnije. Suradnja je odlična, nadam se da će takva i ostati i dalje, kazala dr. Nadinić.

U ime Opće bolnice Zadar i ravnatelja, zahvalio im se i dr. Ante Tolić, pomoćnik ravnatelja za kvalitetu.

– Svaka pomoć u ovim vremenima je hvale vrijedna i oni se itekako učestalo trude izlaziti u susret, kazao je dr. Toliće te im uručio i zahvalnicu.

Donaciju je simbolično označila i primopredaja čeka na 100.000 kuna, a razlog zašto je iznos u kunama je taj, pojasnio je Perinić, što je akcija trebala biti održana na blagdan Sv. Nikole, ali se zbog obveza nije dogodila.

Ček su Bolnici uručila dvojica učenika Luka Jusup i Luka Copić koji su ujedno i darivatelji krvi koji redovito sudjeluju u svim takvim akcijama i nastavit će s time, poručili su.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...