FOTO Pripadnici DVD-a Sv. Filip i Jakov u posjetu učenicima osnovne škole

Članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sv. Filip i Jakov su na poziv učiteljice 2. razreda OŠ Sv. Filip i Jakov imali druženje vatrogasaca s djecom u sklopu Građanskog odgoja, povezanosti roditelja vatrogasca (Željko) s djetetom (Matea), upoznavanje s poslovima koje vatrogasci rade, brojevima hitnih službi te svim hitnim službama.

– U sklopu prezentacije koju smo imali djeca su se upoznala i sa mogućnostima nastajanja požara, poduzimanju preventivnih radnji “od malih nogu” da do požara ne dođe, što učiniti ako do požara i dođe, spominjali smo još postupke kod požara i potresa. Na kraju prezentacije su nas djeca pozitivno “izrešetala pitanjima”, nakon čega su djeca pod vodstvom učiteljice, a pod nadzorom vatrogasaca izvršili evakuaciju iz škole do sigurnog mjesta gdje su na opće oduševljenje bila vatrogasna vozila spremna za vježbu.

Po izvršenoj prozivci djeca su uživala u vježbama vatrogasaca, nakon čega su i sami radili sa naprtnjačom, brentačom, te “d” prugom za gašenje požara vodom. Djeca su bila odlična pa smo ih darovali sa bombonima, bojankama i rasporedom sati vatrogasnih motiva. Ovo je prva vježba na kojoj je bilo i vatrogasno vozilo iz Tirola (Austrija), a djeca su ga iskoristila za razgledavanje i slikanje, objavili su iz DVD-a.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...