Cestitka_Uskrs

Frane Vučetić, Vir bez podjela: “Umjesto isprike, dobio sam poruku da me gospodin Dražina hoće hapsiti”

Frane Vučetić, općinski vijećnik Općine Vir danas je održao još jednu konferenciju za javnost ispred PU zadarske u Ulici Stjepana Radića s temom rada državne odvjetnice u Zadru, Branke Rukavine koja u pr. predmetu koji se vodi protiv Kristijana Kapovića, kako su rekli, dvije godine nije napravila ništa, pa čak ni pozvala ključne svjedoke da daju iskaz.

Osvrnuli su se i na rad PU Zadarske u kojoj odbijaju zaprimiti kaznenu prijavu građana što je.

– Poslije nešto više od mjesec dana od posljednje tiskovne konferencije očekivali smo da će se Anton Dražina ispričati građanima zato što je boravio u Vili Lanterni i koristio usluge Vile Lanterna, odnosno boravio je tamo na štetu poreznih obveznika Općine Vir. Međutim, nismo dobili nikakvu ispriku od gospodina Dražine, ali smo dobili saznanje. Ja sam dobio poruku da mene gospodin Dražina hoće hapsiti. Pošto znamo da su to izdanci prošlog sistema kada su hapsili petkom, mi nismo danas slučajno došli tu u petak. Došli smo tu spremni da nas gospoda hapsu i da mi svoja saznanja podijelimo s njima. Umjesto isprike, dobili smo poruku da ću ja biti hapšen, kazao je Vučetić između ostalog.

Naveo je i događaj koji se zbio 8. ožujka.

– Ono što je sumrak pravne države to se dešavalo 8., prije dva dana, na Dan žena, kada je bila deložacija trgovačkih društava u vlasništvu Općine Vir zato što mi tvrdimo više od godinu dana da ta tvrtka radi nelegalno, da se računi građanima obračunavaju nelegalno i da je njihovo poslovanje nezakonito. Prije nešto više od godinu dana i naš županijski vijećnik na Županijskoj skupštini je aktualizirao taj problem i postavio vijećničko pitanje, međutim, nitko od institucija nije reagirao, nitko od institucija se nije zainteresirao i onda smo došli u situaciju da smo bili sudionici te deložacije. Znači, deložiraju se općinske tvrtke, deložiraju se iz Lanterne, iz trgovačkih društava. To je nevjerojatno što se događa i da nitko od institucija to nije popratio, tvrdi Vučetić.

Na konferenciji je bio i Frane Bašić, povratnik iz Amerike koji se poslije 40 godina vratio i bio je spreman raditi i ulagati, međutim, opstruiran je, kaže Vučetić.

– On je išao prijaviti jedno kazneno djelo, jednu krađu, i nitko iz policijske uprave ga nije htio ispitati, nitko nije htio uzeti njegovu izjavu, doslovno su čovjeka izbacili iz policijske uprave. Tako vam radi kadar Antona Dražine i Branke Rukavina, ali ne ustručavaju se prijetiti da će hapsiti, izjavio je Vučetić.

Naime, radi se o krađi kamena s groblja koju je Bašić htio prijaviti, ali u tome nije uspio.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...