Gitarist Jimmy Page objavio davno izgubljenu pjesmu Led Zeppelina, poslušajte kako zvuči

Gitarist Led Zeppelina Jimmy Page je na svojoj web stranici objavio dosad nepoznatu pjesmu slavnog benda.

Legendarni gitarist objavio je pjesmu The Seasons, demo pjesme The Rain Song, kako bi proslavilo 50. godišnjicu petog albuma grupe, Houses of the Holy, koji je objavljen 28. ožujka 1973. godine. Pišući za sekciju “Na današnji dan” na svojoj web stranici 28. ožujka, Page ulazi u detalje o podrijetlu pjesme, prenosi Index.

– Na današnji dan prije 50 godina Houses of the Holy su puštene na slobodu. Moja prvotna ideja za uvodne pjesme za album bila je kratka uvertira, uzbudljiv instrumentalni uvod sa slojevitim električnim gitarama, koja bi se nastavljala na The Seasons, kasnije nazvanu The Rain Song, rekao je Page.

– The Seasons je bio podsjetnik za mene na redoslijed pjesme i razne ideje koje sam imao za nju u njezinoj embrionalnoj fazi. Radio sam na tome jednu večer kod kuće. Tijekom rutiniranja uvertire, sada pod nazivom The Plumpton and Worcester Races, poluvrijeme je rođeno i uvertira je oblikovana u pjesmi The Song Remains the Same, dodao je i ustvrdio da je imao kućni demo pjesme The Rain Song , ali su trake nažalost izgubljene.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...