Glazbena škola Blagoja Berse na koncertima u Slavonskom Brodu i Našicama povodom 100. obljetnice smrti Dore Pejačević

Povodom obilježavanja stote obljetnice smrti hrvatske skladateljice Dore Pejačević tri glazbene škole iz triju različitih gradova udružile su se u projektu pod nazivom Dorissimo possibile.

Riječ je o Glazbenoj školi Slavonski Brod, Osnovnoj glazbenoj školi Kontesa Dora iz Našica i Glazbenoj školi Blagoje Bersa Zadar, čiji su učenici i njihovi mentori pripremili program sa ciljem upoznavanja i promoviranja glazbenog opusa jedne od naših najznačajnijih skladateljica.

Oko 200 učenika i njihovih mentora  mjesecima su pripremali Dorine skladbe u izvornom obliku ili u obradama za različite sastave.

U rezultatu tih priprema publika je već uživala na koncertima održanima 10. ožujka 2023. u Slavonskome Brodu i 11. ožujka 2023. u Našicama, mjestu u kojem je Dora provela svoje djetinjstvo i u kojem je sahranjena po vlastitoj želji.

Završni koncert projekta Dorissimo possibile održat će se u Zadru, u subotu, 18. ožujka u velikoj dvorani HNK s početkom u 19 sati!

– Pozivamo sve sugrađane da dođu na koncert i kroz izvedbe mladih glazbenika otkriju dio bogatog Dorina stvaralaštva, pozvali su iz Glazbene škole.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...