Gradovi pozvani da se pridruže akciji Sat za planet Zemlju i ugase svjetla

Hrvatski astronomski savez i udruga Naše nebo pozvali su danas sve gradove i općine da se priključe akciji Sat za planet Zemlju i ugase dio javne rasvjete sutra, u subotu, između 20.30 i 21.30, radi podizanja svijesti o klimatskim promjenama.

Sat za planet Zemlju održat će se sutra diljem svijeta u isto vrijeme s istim ciljem – podizanjem svijesti o klimatskim promjenama, održivom razvoju i racionalnom korištenju prirodnih resursa i energije.

Osim što su Hrvatski astronomski savez i Naše nebo – Udruga za zaštitu noćnog neba pozvali sve gradove i općine da na sat vremena ugase dio javne rasvjete na svom području, pozvali su ih i da informiraju javnost o tom događaju.

– Pozivamo sve gradove i općine da se priključe ovoj akciji podizanja svijesti o klimatskim promjenama, podrže nastojanja oko očuvanja prirodnog okoliša i održivog razvoja te nastojanja za smanjenje svjetlosnog onečišćenja, naveli su u priopćenju.

U akciju se mogu uključiti i svi zainteresirani pojedinci tako što će na sat vremena ugasiti rasvjetu u svojoj kući i u dvorištu.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...