HDZ-ovci silom žele zabraniti da dućani rade nedjeljom, napadaju Centar jer je protiv

Saborski zastupnici HDZ-a, koji snažno zagovaraju neradnu nedjelju, prozvali su u srijedu Klub Centra za licemjerje jer se zauzima za prava žena, a istodobno ne podržava zakon koji će omogućiti neradnu nedjelju za 86 tisuća žena koje rade u trgovini.

Napadaju one koji su protiv zabrane rada nedjeljom

– Samo Klub Centra, ‘ženski klub’, ne podržava tisuće zaposlenica u trgovini, rekao je Josip Borić (HDZ) u raspravi o izmjenama Zakona o trgovini kojim se uređuje rad nedjeljom.

– Iznosite neistine, nije naš Klub jedni koji će biti protiv zakona, tu je i IDS, uzvratila mu je Marijana Puljak (Centar) objašnjavajući zašto je Klub Centra protiv neradne nedjelje.

– Želimo da ostavite poslodavcima da odaberu hoće li raditi ili ne, s tim da se rad nedjeljom dodatno plati i kazne oni koji ne poštuju obveze prema radnicima, rekla je Puljak.

Klub Centra za licemjerje je prozvala i HDZ-ova zastupnica Majda Burić. – S jedne strane prigodno ženama danas čestitate Međunarodni dan žena, a s druge se protivite unaprjeđenju njihovih prava, kazala je.

– Pojedine bi kolege htjele biti za prava radnika, ali ne i za ovaj zakon jer je došao od Vlade HDZ-a, dodala je Marija Jelkovac (HDZ).

Vladajući HDZ-ovi zastupnici odbacili su i oporbene tvrdnje da zatvaranje trgovina nedjeljom ide na štetu i trgovca i radnika, da će dovesti do pada prometa i otpuštanja, a nedjeljnu kupovinu iz trgovačkih lanaca prebaciti na benzinske postaje koje će raditi.

– Primjer križevačkog KTC-a, koji ne radi nedjeljom, to demantira, poručili su HDZ-ovci oporbenim kolegama.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...